Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
odlazi iz barce

Predsjednik Barcelone sve otkrio: "Messi je htio ostati, ali to bi uništilo klub"

Navijači se i dalje nadaju preokretu, ali to je teško za očekivati.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena, kapetan argentinske reprezentacije Lionel Messi (34) napušta katalonskog velikana Barcelonu, u kojoj je proveo čitavu svoju dosadašnju karijeru.

Iako su nedavno Messi i Barcelona postigli dogovor o produžetku suradnje, do potpisa novog ugovora nije došlo zbog financijskih pravila La Lige.

''Financijska situacija i brojke lošiji su nego što se mislilo. Naša trenutna bilanca za plaće ne ostavlja nam ni milimetra manevarskog prostora, a blokira nas i financijski fair play. Ne mogu donijeti odluku koja bi uništila klub, Barca je najvažnija'', rekao je predsjednik Barcelone Joan Laporte pa nastavio:

gol expired Velikan započeo pregovore s Messijem: Nedavno ih je odbio, ali sada je sve moguće divider

"Situacija je gora nego što su nam rekli. U teškoj smo financijskoj situaciji. Na plaće trošimo više nego što zaradimo. Dug je veći nego što smo očekivali. To je povezano s financijskim fair playom i zbog toga novi ugovor s Messijem nije odobren. U vezi s tim, ne slažemo se s dogovorom koji je LaLiga postigla. Da bismo ispoštovali fair-play LaLige, morali smo prihvatiti ugovor LaLige koji je na pola stoljeća stavio pod hipoteku televizijska prava kluba sa 120 godina postojanja u Ligi", istaknuo je Laporte.

gol expired Slučaj Messi: Evo tko je njegov prvi izbor i zašto će PSG imati ogromnih problema s njegovim dovođenjem divider

Ima li nade za preokret?

''Igrač ima druge ponude. Imali smo rok. Ako se FFP ne promijeni, a čini se da neće, onda igrač mora negdje drugdje potražiti svoju budućnost. Barcelona je iznad svega, uključujući i najboljeg igrača na svijet. Zauvijek ćemo mu biti zahvalni'', izjavio je Laporte.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider