Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Leo, kamo ćeš?

Slučaj Messi: Evo tko je njegov prvi izbor i zašto će PSG imati ogromnih problema s njegovim dovođenjem

Jutro po objavi o Messijevom odlasku krenula su nagađanja gdje će nastaviti karijeru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Konačan odlazak Lionela Messija iz Barcelone u četvrtak poslijepodne je službeno objavljen i odmah je počeo raditi tektonske pomake u svjetskom nogometu.

Prelazak genijalnog Argentinca u neku drugu sredinu automatski će ih pretvoriti u jednu od najmoćnijih družina svijeta pa jasno mnogi svjetski giganti ne žele propustiti ovu jedinstvenu priliku i pokušat će se dočepati Lea Messija.

gol expired Rasulo u Barceloni: Pogledajte kako je očajni navijač prosvjedovao pred stadionom zbog Messijeva odlaska divider

Ali što želi Messi?

Navodno je njegov prvi izbor Manchester City, međutim taj posao neće se tako lako ostvariti jer je Guardiola već potrošio 100.000.000 eura na Jacka Grealisha. Messija bi najradije u svom klubu pak vidio PSG, međutim strani mediji pišu kako ni to neće biti lako izvedivo zbog ogromnih poreza…

gol expired Velikan započeo pregovore s Messijem: Nedavno ih je odbio, ali sada je sve moguće divider

To nije jedini PSG-ov problem, naime, imaju ogroman mjesečni budžet za plaće igračima, a kako su u redovima tog kluba superstarovi poput Neymara i Mbappea, ispada kako bi se morali riješiti oko sedam, osam igrača kako bi oslobodili mjesto za Messijeva primanja u budžetu.

Leo bi vjerojatno bio jedan od najplaćenijih igrača u klubu, a to znači godišnju gažu od oko 30.000.000 eura. S obzirom na porezne zakone u Francuskoj, to bi značilo da bi Argentinac PSG koštao više od dvostruko toliko – oko 70.000.000 eura po sezoni s porezima.

gol expired Tko je kriv za razlaz Messija i Barcelone? Evo objašnjenja... divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider