Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Trampa ili Otok

Barcelona finišira veliki transfer i prodaje skupocjenu zvijezdu

Ako Griezmann dođe u Barcelonu, netko će morati napustiti Camp Nou.

Galerija Luis Suarez, Ousmane Dembele, Lionel Messi i Andre Gomes (Foto: AFP) Antoine Griezmann (Foto: AFP) Griezmann slavi ulazak u finale (Foto: AFP) +4 Griezmann slavi pogodak (Foto: AFP)

Barcelona i Atletico demantirali su navode pojedinih španjolskih medija kako je katalonski klub službeno kontaktirao s Madriđanima i izrazio intenciju da plati odštetnu klauzulu za Antoinea Griezmanna, sjajnog napadača Atletica i francuske reprezentacije, koji će, prema svemu sudeći, biti glavna priča ljetnog prijelaznog roka.

Trenutačno otkupna klauzula iznosi 200 milijuna eura, ali od 1. srpnja bit će stotinu milijuna eura. Već mjesecima spekulira se kako Barcelona pregovara s Griezmannom, odnosno njegovim zastupnicima, te da je u principu postignut dogovor između dviju strana. Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu jučer je potvrdio informacije glavnih katalonskih medija da je kontaktirao sa sestrom i agentom francuskog napadača.

Sukob Atletica i Barce

U Atleticu su bijesni na Barcelonu. Još krajem prošle godine zaprijetili su da će prijaviti Katalonce FIFA-i zbog nedozvoljenih kontakata s njihovim igračem.
"Dozlogrdilo nam je ponašanje Barcelone", otvoreno je izjavio Gil Marin, glavni direktor Atletica.

Griezmann slavi ulazak u finale (Foto: AFP) Griezmann slavi ulazak u finale (Foto: AFP) (Foto: Afp)

"Otvoreno pregovaraju s igračem koji je pod ugovorom i remete nam koncentraciju u završnici sezone, čime pokazuju manjak respekta prema našem klubu i navijačima. Finale Europske lige igra se za nekoliko dana, treba nam mir", grmi Gil Marin, ali Barcelona trenutačno ne radi ništa što se ne smije raditi. Propisi joj dozvoljavaju kontakte sa zastupnicima igrača kojem istječe ugovor.

Iako klubovi negiraju izravne međusobne kontakte u vezi s tim, katalonski mediji tvrde da je do njih došlo i da je Bartomeu otvoreno rekao Madriđanima da se transfer može riješiti na lakši i teži način. Prvi je da se klubovi dogovore prije 1. srpnja, a drugi je da Barcelona sačeka navedeni datum, isplati klauzulu i dovede Griezmanna.

Griezmann prema Barceloni

To znači da je Barcelona možda spremna platiti možda i nešto više samo kako bi što prije osigurala dolazak francuskog napadača. Katalonci očito pušu i na hladno jer dok ugovor nije postignut, sve je moguće, pa i to da uskoči neki drugi jaki igrač na tržištu nogu i pošalje Atleticu i Griezmannu ponudu koju neće moći odbiti.

Andres Iniesta, Lionel Messi i Ousmane Dembele (Foto: AFP) Andres Iniesta, Lionel Messi i Ousmane Dembele (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Napete odnose između Atletica i Barcelone ipak je malo ublažilo službeno priopćenje čelnika Barcelone da još nisu izravno pregovarali s Atleticom. Da su potvrdili da jesu, ozbiljno bi narušili vjerodostojnost čelnika Atletica i narušili bi atmosferu u redovima Rojiblancosa. Navijači Atletica sigurno bi burno reagirali, uprava bi se našla na udaru, jer mjesecima tvrdi kako sve pokušava da zadrži Griezmanna, što bi se sve skupa negativno odrazilo na momčad i pripreme za finale EL-a.

Čak i ako čelnici Atletica misle ozbiljno kada kažu da žele zadržati Griezmanna gotovo po svaku cijenu, ipak je prilično jasno da je Francuz na putu za Camp Nou. Atletico je veliki klub, ali Barca je razina više. Griezmann cijelu karijeru napreduje stepenicu po stepenicu, razvija se postupno i čini se da je spreman prihvatiti najveći izazov igranja u klubu kao što je Barcelona.

Barca prodaje Dembelea

Međutim, dolazak Griezmann otvara jedan veliki problem u Barceloni. Što će biti sa Ousmaneom Dembeleom? Brzonogi francuski napadač nije se proslavio, ali ne može biti pričuva iz jednostavnog razloga što je preskupo plaćen da bi grijao klupu.

A ako Griezmann dođe i ostanu svi ostali, upravo će mu se to dogoditi. Osim što će igrač biti nezadovoljan, za Barcu će to biti preveliki trošak. Stoga se čini logičnim da Katalonci paralelno s pregovorima vezanim za Griezmanna razmišljaju što napraviti s Dembeleom, odnosno kako ga dobro "utopiti" i vratiti uložena sredstva.

Neke informacije govore da Barca nudi Atleticu trampu, Griezmann na Camp Nou, a Dembele na Metropolitano. Ideja je to koja se navodno baš i ne sviđa Atleticu. U toj priči Atletico bi ispao gubitnik jer Griezmann i Dembele trenutačno ne mogu stati u istu rečenicu.

Čini se da će Atletico radije uzeti novac i potražiti na tržištu jeftinije rješenje. Logično je da Madriđani misle kako će za puno manji novac naći igrača barem sličnih kvaliteta Dembeleu, kojeg Barcelona prema svemu sudeći osjetno preplatila.

Liverpool ozbiljna opcija

No svaka roba ima svoga kupca i trgovac mušteriju, a najveće su mušterije engleski klubovi. U Barceloni se nadaju da će na Otoku naći klub koji će im dati ono što su uložili u bivšeg napadača Borussije Dortmund. Engleski mediji pišu da je Liverpool zainteresiran.

Diego Costa i Antoine Griezmann (Foto: AFP) Diego Costa i Antoine Griezmann (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Za vrijeme utakmice Chelseaja i Liverpoola u prošlom kolu Premierlige procurila je informacija da Redsi imaju na radaru ofenzivca Lyona Nabila Fekira i Dembelea. Štoviše, spekuliralo se da je Liverpool sve dogovorio s Fekirom.

"Za vrijeme utakmice sve smo dogovorili!? Iznenađen sam, da budem iskren. Ne želim komentirati", u svojem stilu prokomentirao je Jurgen Klopp.
"Koje je sljedeće ime? Dembele!? Oooh, zar je na tržištu!? Sada sam zainteresiran", našalio se Klopp i u ozbiljnijem tonu zaključio.
"Znate da ne komentiram transferne spekulacije jer obično kažem više nego što sam mislio."

U svakoj šali ima barem zrno istine, a najčešće i puno više. Ne bismo se iznenadili da Dembele završi na Anfieldu.



 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider