Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
TALIJANIMA BRONCA

VIDEO Pogledajte sve pogotke s uzbudljive golijade Italije i Nizozemske

Čak pet pogodaka vidjeli smo na utakmicu za treće mjesto Lige nacija između Italija i Nizozemske.

Utakmica za treće mjesto u Ligi nacija donijela nam je sraz Nizozemske i Italije na stadionu u Enschedeu.

Susret koji je završio pobjedom Talijana rezultatom 3:2, ali i situacijom gdje su se Nizozemci dvaput vraćali u susret, no nisu imali ono potrebno za konačni povratak.

Talijani se branili i kvalitetno iskontrirali

Već u šestoj minuti susreta vidjeli smo prvi pogodak na susretu, Talijani su šokirali domaćine pogotkom Federica Dimarca. Asistirao mu je Raspadori, petom je proslijedio loptu do njega, a ovaj je snažno opalio lijevom nogom i neobranjivo zatresao domaću mrežu.

Akcija je započela tako da je loptu s lijeve strane ubacio Frattesi, škaricama je pokušao Retegui, no nije pogodio. No, zato je fenomenalno opalio Dimarco, neobranjivo za Bijlowa.

Pogodak Dimarca za vodstvo Italije

Petnaestak minuta kasnije pada novi pogodak, ponovno su Talijani zatresli nizozemsku mrežu, ali ovog puta zabio je Frattesi.

Dimarco je vratio povratno, u putanju udarca je ušao igrač Nizozemske, lopta sretno dolazi do Frattesija koji je sam pred vratarom i mirno pogađa. Zaleđa sigurno nema, ali bi moglo biti igranje rukom.

Dugo je trajala VAR provjera, zaleđa nije bilo, ali provjeravalo se igranje rukom. Na kraju je sudac pokazao na centar.

Pogodak Fratessija za povećanje vodstva

Nizozemci se u drugom dijelu dvaput vraćali

Nizozemci su u drugom dijelu opasno pritisnuli i krenuli stvarati šanse, a realizacija je došla u 69. minuti. Gakpo je ubacio loptu na Weghorsta, koji je na sebi imao dva igrača, no dobio je skok duel i prebacio do Bergwijna.

Napadač Ajaxa položio je na pod Dimarca, a onda prekrasno pogodio desni kut nemoćnog Bijlowa.

Pogodak Bergwijna za smanjenje rezultata

Navalili su Nizozemci onda još jače te je to otvorilo Talijanima prostor za kontru. Jednu su iskoristili samo par minuta kasnije, kad je pogodio Chiesa, nakon ulaska u kazneni prostor s lijeve strane.

Pogodak Chiese za novih dva razlike

Podsjetimo, u polufinalnom ogledu Nizozemska je poražena od Hrvatske nakon produžetaka s 4:2, dok su Talijani upisali poraz protiv Španjolske (1:2).

Nakon što im je poništen jedan pogodak, Nizozemci su ipak smanjili u 89. minuti, pogotkom Georginija Wijnalduma. On je primio loptu Veermana, napravio korak u kaznenom prostoru i zakucao loptu pod gredu.

Pogodak Wijnalduma za 2:3

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider