Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
LUDA UTAKMICA

VIDEO Italija u golijadi pobijedila Nizozemsku za treće mjesto u Ligi nacija!

Italija je pobijedila Nizozemsku 3:2 u utakmici za broncu u Ligi nacija.

U sjeni velikog finala Hrvatske i Španjolske, Italija je u golijadi protiv Nizozemske 3:2 uzela svoju drugu uzastopnu broncu u Ligi nacija.

Dimarcova bomba za prednost Italije:

Pogotke su za Nizozemce dali Steven Bergwijn (68) i Georginio Wijnaldum (90), a za Talijane Féderico Dimarco (6), Davide Frattesi (20) i Federico Chiesa (72).

Sretan gol Frattesija:

Talijani su obranili broncu u Ligi nacija, svladavši domaćina Nizozemsku, koja se ipak nije oporavila od dramatičnog poraza u polufinalu od Hrvatske.

Bergwijn smanjio prednost:

Iako su izveli naizgled pričuvnu postavu, Talijani su nakon 20 minuta igre vodili s 2-0. U šestoj minuti igrač Intera Dimarco je odapeo bombu s desetak metara iskosa, a nizozemski vratar je bio nemoćan. U 20. minuti Talijani su sretno došli do drugoga gola, šutirao je Verrati, a lopta se sretno odbila do potpuno samog napadača Sassuola Davida Frattesija, koji lako pogađa mrežu.

Chiesa udvostručio prednost Azzurra:

Nadu Nizozemcima donio je pogodak Bergwijna u 68. minuti, kada je igrač Ajaxa lažnjakom izbacio Dimarca i pogodio sami kut. Nizozemci su krenuli po drugi gol, ali su primili treći iz protunapada koji je znalački realizirao Chiesa u 73. minuti.

Novu nadu domaćinu donio je Wijnaldum u 90. minuti, uslijedila je poduži sudački dodatak i opći juriš na gol Talijana, koji su izdržali do samog kraja.

Utješan gol Nizozemske:

U velikom finalu u 20.45 sati igraju Hrvatska i Španjolska.

Službene postave:

Pogodak Chiese VIDEO Pogledajte sve pogotke s uzbudljive golijade Italije i Nizozemske divider

Nizozemska - Italija 2:3

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider