Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
novi igrač mora "u vatru"

Uzbuna u Barceloni: Nakon žestoke bitke desetkovani čekaju važne utakmice

Ozljede su ponovno napale Barcelonu, a rupe će morati zakrpati igrač koji još nije debitirao za Blaugranu.

Gerard Pique (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Barcelona je bila vrlo blizu prvog ligaškog poraza ove sezone u žestokom nedjeljnom gradskom derbiju. Espanyol je vodio sve do 82. minute kada se ukazao Gerard Pique i donio Barci bod protiv gradskog rivala.

No isti je igrač samo minutu kasnije bio žrtva bespoštedne ''bitke za Barcelonu''. Stup obrane Blaugrane stradao je nakon oštrog starta Gerarda Morena; Pique je ispucao loptu i neugodno udario u nogu Morena, a pregledi nakon utakmice pokazali su da je Piqueu stradalo koljeno.

Španjolski mediji pišu da će Pique izbivati s terena barem dva tjedna, što stavlja Barcelonu u vrlo neugodnu situaciju. Upitno je tko će uopće zaigrati u obrani Barcelone u sljedećoj prvenstvenoj utakmici protiv Getafea: Samuel Umtiti je protiv Espanyola zaradio žuti karton koji mu je donio suspenziju, a od ozljede se još oporavlja Thomas Vermaelen.

Jedini koji je potpuno spreman je Yerri Mina, kolumbijski stoper koji je stigao u zimskom prijelaznom roku, a još nije debitirao za novi klub. Osim utakmice protiv Getafea, Pique će propustiti i uzvratni susret polufinala Kupa kralja protiv Valencije u kojem Barca na Mestalli brani 1:0 iz prve utakmice, a mogao bi propustiti i prvu utakmicu osmine finala protiv Chelseaja koja je na rasporedu 20. veljače u Londonu.

Prve pratitelje muče slični problemi

Teoretski je ovo prilika za Atletico Madrid koji je prvi pratitelj Barcelone s devet bodova zaostatka, ali Colchonerose također muče slični, ako ne i gori problemi. Njihov vođa obrane Diego Godin ostao je bez zuba nakon brutalnog nokauta na utakmici s Valencijom, dok je njegov stoperski partner Stefan Savić morao napustiti igru nakon svega 29 minuta.

Podsjetimo, Barcelona je već jednom ove sezone bila u sličnim problemima. Početkom prosinca paniku je izazvala ozljeda Samuela Umtitija; klupa je tada bila vrlo tanka na stoperskoj poziciji, a u vatru je ušao Vermaelen koji je tada prekinuo gotovo dvogodišnji post bez nastupa u španjolskom prvenstvu. Tada je Barca "preživjela", a konkurenti nisu uspjeli iskoristiti njihove slabosti, uključujući i Real Madrid koji je uvjerljivo izgubio na Santiago Bernabeuu.

Sada će vruće kestenje iz vatre gotovo sigurno morati vaditi Yerri Mina. Zimsko stopersko pojačanje još nije imalo priliku pokazati svoju vrijednost; ako se Ernesto Valverde ne odluči na nekakav taktički eksperiment, priliku će možda dobiti već u četvrtak protiv Valencije, a gotovo sigurno u nedjelju protiv Getafea.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider