Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Novi Piqué

Barcelona dovela još jedno pojačanje: "Neboder" koji zabija golove

Kolumbijski stoper brazilskog Palmeirasa Yerry Mina prelazi u Barcelonu...

Yerriy Mina (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Barcelona i Palmeiras konačno su se dogovorili oko transfera Yerryja Minedrugog zimskog pojačanja Katalonaca nakon Philippea Coutinha. Visina transfera je sporna, odnosno ovisi o izvoru informacija.

Messi ljutit kao ris: Barca prodaje superzvijezdu i kupuje veliku mladu nadu

Prema jednima, kolumbijski stoper prelazi u katalonski klub uz odštetu od 12,4 milijuna eura, a prema drugima transfer će iznositi fiksnih devet milijuna plus 2,5 milijuna u bonusima, a uz to će Barca isplatiti 600 000 eura njegovu matičnom klubu kao naknadu za razvoj. Mina će potpisati ugovor s Barcelonom na pet i pol godina.

Mina prelazi u Barcelonu

Mina je trebao u ponedjeljak doći u Barcelonu, ali brazilski klub iznenada je zaustavio operaciju. Postoje različita tumačenja što se dogodilo. Palmeiras je navodno odbio pustiti Minu ako Barcelona ne pristane isplatiti pet posto od transfera matičnom klubu Deportivo Pastu. Također, Brazilci su tražili da se cijeli transfer isplati odjednom, a ne u obrocima kako je Barca namjeravala.

Problem je nastao i oko tumačenja koliki dio od transfera pripada Santa Feu, klubu iz kojeg je prešao u Palmeiras, a kojem pripada 20 posto od transfera. Na kraju je Sante Fe navodno dobio 20 posto od 9 milijuna eura, što je 1,8 milijuna. Trebala su dva-tri dana da se premoste razlike u stavovima. Pregovarači su se očito našli negdje na pola, kako to obično biva.


Barca je isprva namjeravala kupiti Kolumbijca za ukupno devet milijuna eura, no navodno se u priču ubacila Borussia Dortmund, što su Brazilci iskoristili da još malo podignu cijenu. Mina bi trebao doći u Barcelonu danas kasno navečer ili sutra ujutro. 

Podsjeća na Piquéa

Radi se o 23-godišnjem nogometašu koji po mnogo čemu podsjeća na Gerarda Piquéa. Izrazito je visok (195 cm) i fizički snažan, logično je očekivati da će popraviti Barcinu skok-igru. Forte mu je igra glavom, ali ni tehnički nije loš, vješt je s loptom, za svoju visinu prilično je hitar. Vrlo je hrabar u izlascima s loptom, zna otići prema naprijed i uposliti suigrače ili čak i sam zaprijetiti protivničkom golu.

Kao stoper zabio je dosta golova u karijeri. Mina je u slavni brazilski klub stigao 2016. iz kolumbijskog Santa Fea. U 22 utakmice postigao je četiri gola. Za reprezentaciju Kolumbije odigrao je devet utakmica i postigao čak tri gola.

Problem bi se mogao pojaviti u tome što je Mina tri mjeseca izbivao s terena zbog ozljede koju je zaradio u kolovozu. Izvješća kažu da se još nije vratio u staru formu, a vjerojatno će mu trebati i neko vrijeme da se prilagodi na novu sredinu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider