Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sukobi na Camp Nouu

Messi ljutit kao ris: Barca prodaje superzvijezdu i kupuje veliku mladu nadu

Čini se da uprava Barcelone namjerava nastaviti povlačiti jake kadrovske poteze, koji se najviše ogledaju u osvježavanju i pomlađivanju momčadi.

Lionel Messi i Luis Suarez (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Barcelona je odlično odradila jesenski dio sezone. Unatoč sumnjičavim prognozama uoči starta sezone, Katalonci su uvjerljivo prvi u španjolskom prvenstvu, a uspješno su odradili posao u skupini Lige prvaka. Još uvijek su bez poraza.

Barca je povukla neke jake poteze i u startu zimskog prijelaznog roka. Nakon dugog natezanja s Liverpoolom konačno je realizirala megatransfer Philippea Coutinha. Iz Palmeirasa je dovela i stopera koji puno obećava, Kolumbijca Yerryja Minu.

Jesu li Katalonci dobro investirali, pokazat će vrijeme, ali u ovom trenutku čini se da na svim razinama Camp Noua sjaji sunce i cvjetaju ruže. Međutim, kako to obično u životu biva, ne može sve biti idealno. Zimsku prozaičnu idilu pomutile su glasine da čelnici Barcelone u ljeto namjeravaju prodati Luisa Suareza, barem tako spekuliraju pojedini španjolski mediji.

Barca namjerava prodati Suareza i dovesti Dolberga

Već je poznato da je na radaru Barce Antoine Griezmann, ali povrh njega ciljaju na još neke igrače. Navodno Suareza namjeravaju zamijeniti 20-godišnjim napadačem Ajaxa Kasperom Dolbergom, novom velikom nadom danskog nogometa, kojeg mnogi vide jednim od najpotentnijih mladih igrača Europe i svijeta.

Suarez, Messi i Paulinho slave pogodak (Foto: AFP) Suarez, Messi i Paulinho slave pogodak (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ne bi to bilo previše sporno da se ta ideja nimalo nije dopala najvećoj zvijezdi Barcelone Lionelu Messiju. A zna se što Argentinčeva riječ znači na Camp Nouu. Ako nije baš imperativni zakon, nije ni daleko od toga. Priča o prodaji Suareza nije od jučer, o tome se spekulira već duže vrijeme, a sada su te priče samo dodatno potencirane.

Urugvajac će uskoro napuniti 31. godinu života, a to su godine kada se lovi posljednji vlak za još jedan veliki transfer. Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu navodno je mišljenja kako Suareza treba prodati dok se za njega još može uzeti ozbiljan novac, a to je sljedeće ljeto.

Messi ljutit kao ris

Šefovi s Camp Noua smatraju kako njegovo vrijeme polako prolazi, procjenjuju da je prošao zenit i da će u narednom razdoblju biti samo slabiji, nikako jači. U prilog im ide Suarezova forma koja već duže vrijeme nije na razini iz prethodnih sezona.

Messi navodno ne dijeli to mišljenje, smatra kako Saurez može još puno toga dati Barceloni. Poznato je da su Messi i Suarez u odličnim odnosima, pa je i to razlog što Argentincu ne paše njegov mogući odlazak.

S druge strane, Bartomeu namjerava nastaviti proces osvježavanja i pomlađivanja momčadi. Čelnici Barcelone uspješno su pregrmjeli, barem zasad, loše rezultate iz prošle sezone i odlazak Neymara u PSG, iako su imali žestoku oporbu koja je donedavno imala jake karte u rukama i svim silama pokušavala srušiti trenutačno vodstvo.

Zasad se čini da je Barca zapravo povukla dobar potez kada je prodala Neymara, iako su čelnici Barce pokušali ostaviti dojam da ga nisu željeli prodati. No financijski problemi koji su se ogledali u astronomskim povećanjima plaća najvećim zvijezdama, posebice Messiju, te u lošim kupovinama iz prethodnog razdoblja, primorali su čelnike Barcelone da rasterete proračun i naprave mjesta za nove poslovne poteze.

Osvježavanje momčadi

Rezultati na terenu govore da je Barca odlično premostila nastalu krizu nakon završetka prošle, rezultatski neuspješne sezone i odlaska Neymara, što je sve skupa jak vjetar u leđa upravi za povlačenje novih strateških poteza, a to bi bila prodaja Suareza i kupovina mladog Danca. 

Kakav će biti rasplet priče i očitog koncepcijskog sukoba, pokazat će vrijeme, ali „slučaj Neymar“ pokazuje da na Camp Nouu nitko nije nedodirljiv. Nitko osim Messija.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider