Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Messijeve želje ispunjene

Barca finišira novi svemirski transfer: "Perverzna" momčad za dugu dominaciju

Čini se kako se Barcelona s pravom može nadati novoj eri dominacije Španjolskom i Europom.

Lionel Messi, Ivan Rakitić i Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon što je Lionel Messi konačno stavio potpis na produljenje ugovora s Barcelonom, predsjednik katalonskog kluba Josep Maria Bartomeu obećao je ne samo da će nadoknaditi odlazak Neymara u PSG nego i da će oko Argentinca sagraditi još moćniju i potentniju momčad.

Računajući od ljetnog prijelaznog roka, na Camp Nou stigle su četiri krupne „zvjerke“: Ousmane Dembele, Paulinho, Nelson Semedo i naposljetku Philippe Coutinho. Samo njih četvorica stajala su Barcu ukupno 295,5 milijuna eura, što je 73,5 milijuna više nego što je Barca dobila za Neymara.

Barcelona je od ljeta ukupno potrošila na nova pojačanja 312,5 milijuna eura, a uprihodila je prodajom 226 milijuna. Osim Neymara naplatila je još samo odlazak Cristana Tella u Betis s četiri milijuna eura. Ostali su otišli besplatno ili na posudbu.

Philippe Coutinho i Josep Maria Bartomeu (Foto: AFP) Philippe Coutinho i Josep Maria Bartomeu (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Dakle, Barca je u debelom minusu u navedenom razdoblju iako je ostvarila najveći transfer u povijesti nogometa, ali čini se da je ipak znatno bolje kupovala nego pretprošlog ljeta kada je potrošila debelo preko stotinu milijuna eura, a na kraju se pokazalo da u biti nije dovela nijedno veliko pojačanje. Dapače, uglavnom su to bili veliki promašaji na čelu s Andreom Gomesom. Umtiti je jedini koji je barem zadovoljio.

Cijelu prošlu sezonu spekuliralo se da je loša transferna politika ozbiljno naljutila Messija, koji je i zbog toga prolongirao produljenje ugovora i stavio na vatru čelnike Barcelone. Osim astronomskog povećanja plaće, Bartomeu je i na planu novih pojačanja morao povući neke jake poteze kako bi udobrovoljio Argentinca.

Međutim, tu nije kraj Barcine potrošnje, nedostaje još jedna bitna puzzla u raskošnom mozaiku slaganja nove šampionske momčadi, a to je napadač Atletica Antoine Griezmann.

Suarez, Messi i Paulinho slave pogodak (Foto: AFP) Suarez, Messi i Paulinho slave pogodak (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Prema svemu sudeći, Francuz je sljedeća glavna meta Barcelone. Zasad mu je otkupna klauzula 200 milijuna eura, ali Katalonci računaju da će ga naljeto moći dobiti za oko stotinu milijuna. Navodno je Barcelona ponudila Griezmannu petogodišnji ugovor i plaću na razini drugog najplaćenijeg igrača kluba Luisa Suareza, koji zarađuje 15 milijuna eura godišnje, barem se tako pretpostavlja.

Atletico je prijavio Barcelonu FIFA-i optužujući je da je kontaktirala s igračem koji ima važeći ugovor. Madriđani su se pozvali na nedavno priznanje direktora katalonskog kluba Guillerma Amora da se predsjednik Bartomeu našao na ručku s članovima Griezmannove obitelji.

Antoine Griezmann (Foto: AFP) Antoine Griezmann (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Neki španjolski mediji procjenjuju kako je moguće da su se Barcelona i Grizemann već dogovorili i da se samo čeka realizacija transfera na kraju sezone, a da će do tada ostati zakopčani i iza kulisa finiširati posao. Kao argument ovoj tvrdnji iznose informaciju da je Griezmann navodno elegantno odbio Manchester United tražeći astronomskih 22 milijuna eura godišnje, znajući da Englezi to najvjerojatnije neće prihvatiti.

Griezmann bi bio šlag na vrhu Barcine torte. Ako Francuz doista prijeđe u Barcelonu, uz Coutinha koji je tek došao, Katalonci će imati doista sjajan izbor igrača, a već i bez njih dvojice izgledaju moćno i uvjerljivo. Čini se kako se Barca se s pravom može nadati novoj eri dominacije Španjolskom i Europom. Na putu je da sastavi "perverzno" jaku momčad.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider