Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
ovo je sve ozbiljnije

Nakon poruke iz Madrida Barca odmah krenula u akciju: Veliki transfer sve bliže!

Izjava Diega Simeona bila je novo zeleno svjetlo za čelnike Barcelone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Priče oko spektakularnog transfera Antoinea Griezmmana opet su dobile zamah. Najtiražniji katalonski sportski list Mundo Deportivo već nekoliko mjeseci povremeno najavljuje kako se u tišini radi na velikom transferu kojeg bi Barcelona trebala konačno dovršiti sljedećeg ljeta.

Katalonci su putem privatnih kanala prije nekoliko tjedana navodno dobili pozitivan signal kako je Francuz spreman Madrid zamijeniti Barcelonom. Bilo je to u doba najveće golgeterske krize Griezmanna kada je zarađivao i zvižduke navijača Atletica, jer su mediji otkrili navodne kontakte s Barcom.

Zanimljivo je u cijeloj priči bilo to da se iz Atletica nisu previše žalili i komentirali te glasine oko ''ilegalnih'' kontakata rivala i njihove najveće zvijezde. Ono što je izlazilo u javnost je odšteta za Griezmanna koja iznosi 200 milijuna eura, no cijena će biti 100 milijuna koju je Barca spremna platiti.

Novo zeleno svjetlo iz Madrida stiglo je prije par dana kada je Diego Simeone izjavio kako neće zadržavati niti jednog igrača u Atleticu protiv njegove volje.

"Ukoliko mi Griezmann priđe i kaže, treneru imam životnu priliku igrati u određenom klubu, neće biti problema. Griezmannu će biti omogućeno da napusti klub, kao što je bilo i s Diegom Costom i Ardom Turanom'' kazao je argentinski stručnjak i dodao:

"Volim vidjeti kako moji igrači napreduju, nisam nimalo nezahvalan prema njima. Griezmann je mnogo učinio za Atletico i potreban mu je napredak.''

Za mnoge je to bio još jedan jasan znak kako Atletico želi unovčiti ček zvan Griezmann. Poziv nije odaslan samo prema Kataloniji već svima zainteresiranima. Među njima je Manchester United i u posljednje vrijeme sveprisutni PSG koji razmišlja prodati Cavanija.

U međuvremenu je Barcelona opet stupila u akciju, a Mundo Deportivo piše kako je njen čelnik Josep Maria Bartomeu jako ozbiljno reagirao te odradio ''radni ručak'' s Griezmannovom sestrom koja brine o njegovoj karijeri. Na ručku u katalonskoj prijestolnici nije bila samo sestra, već i njegovi roditelji što dovoljno govori o ozbiljnosti ovog susreta.

Ono što sad slijedi je i službeno pristupanje Atleticu čijim je čelnicima Bartomeu sve to najavio prije nekoliko mjeseci. Između ova dva kluba, odnosno njihovih čelnika, nema neke ozbiljnije zle krvi i zato je uopće i procurilo ovoliko informacija u medije bez ljutnje na stadionu Metropolitano.

I dalje se čeka Coutinho

Što se tiče transfera koji bi se trebali dogoditi već u zimskom prijelaznom roku, Coutinho je i dalje prva meta, no Barca ne želi platiti Liverpoolu ni blizu cifri koje su se spominjale prošlog ljeta. Plan B ostaje Mesut Ozil, no ta se glasina čini više kao kako dio pritiska na Liverpool nego na stvarnu želju iako bi Nijemac na Camp Nou stigao bez odštete (traži ogromnu plaću).

Također, centralni branič Palmeirasa Yerry Mina također je blizu dolaska u Europu nakon što je Kolumbijac već načelno dogovorio prelazak u Barcelonu. Ozljeda Umtitija samo je ubrzala želju Blaugrane da u svoje redove dovede ovog 23-godišnjaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider