Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
Otkrili neugodnu informaciju

Barca predstavila Coutinha: Potpisao ugovor, ali debi će pričekati

Philippe Coutinho i službeno je postao novi igrač Barcelone, ali navijači će morati pričekati njegov debi.

Philippe Coutinho (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Philippe Coutinho i službeno je postao novi igrač Barcelone potpisavši ugovor u klupskim prostorijama. Ugovor traje do 2023., a otkupna klauzula iznosi 400 milijuna eura.

Coutinho je stavljanjem potpisa na ugovor dovršio najveći ulazni transfer u povijesti Barcelone čija se vrijednost procjenjuje na 160 milijuna eura. Ujedno je ovo trenutno i drugi najveći transfer u povijesti budući da je Kylian Mbappe ove sezone formalno na posudbi u PSG-u.

Coutinho je prije potpisa prošao liječnički pregled, a na njemu je otkrivena ozljeda koja će odgoditi debi brazilskog veznjaka. Barcelona je objavila da će Coutinho biti izvan stroja oko tri tjedna.

''Želim zahvaliti predsjedniku i ostalima koji su ovo omogućili. Jako sam sretan, za mene je ovo ostvarenje sna i nadam se da ću ispuniti očekivanja na terenu'', rekao je Coutinho.

''Radimo mjesecima na ovome, jedan od najvažnijih aspekata bila je Coutinhova želja za dolaskom. Potrudio se, bio je strpljiv, i to je bio odlučujući faktor u ovom poslu. Želio je biti ovdje i dio je našeg projekta pod trenerom Ernestom Valverdeom. Želim zahvaliti Liverpoolu, jednom od najvećih europskih klubova, što ga je pustio'', rekao je predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu.

Coutinho se u novom dresu predstavio i publici na Camp Nouu, gdje je pored tradicionalnog tehniciranja zaigrao nogomet s djecom.

Dolazak Coutinha daje Valverdeu nove taktičke mogućnosti, ali i otvara mnoga pitanja, a jedno je od najvažnijih uloga Ivana Rakitića u vezi Barcelone.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider