Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zna se i broj

Barca potvrdila veliki transfer: Evo što je bilo ključno i kolika je odštetna klauzula!

Barcelona je službeno potvrdila transfer Philippea Coutinha...

Philippe Coutinho prešao u Barcelonu (Foto: FC Barcelona) (Foto: FC Barcelona)

Barcelona je službeno potvrdila dolazak veznjaka Liverpoola Philippea Coutinha. Brazilac će potpisati ugovor na pet i pol godina, a odštetna klauzula iznosit će 400 milijuna eura.

Konačni dogovor između dvaju klubova pao je danas poslijepodne. Barcelona nije objavila koliko će iznositi odšteta, ali engleski i španjolski mediji spekuliraju da se radi o 160 milijuna eura; 120 milijuna fiksnih i 40 varijabilnih kroz bonuse, od čega će deset sigurno biti ispunjeno.

Ključan detalj u ovoj transfernoj sapunici koja traje već nekoliko mjeseci navodno je bio taj što se Coutinho odrekao 15 milijuna eura u korist engleskog kluba, odnosno kako bi se Liverpool zadovoljio s fiksnom odštetom. Brazilac večeras putuje u Barcelonu i bit će službeno predstavljen na Camp Nouu u ponedjeljak.

No, već sutra bi trebao svjedočiti utakmici Barcelone i Levantea te će ga navijači Barce moći pozdraviti s tribina. Brazilac je navodno već izabrao i broj, trebao bi nositi dres s brojem 7, koji je do sada pripadao Ardi Turanu.

Radi se o drugom najvećem transferu svih vremena, odmah iza Neymarova u PSG, ako ne računom transfer Kyliana Mbappea iz Monaca u PSG, koji će biti zaključen tek sljedećeg ljeta, a za sada se vodi kao posudba. Coutinhov transfer najveći je svih vremena u Engleskoj. Ujedno je to i najveći ulazni transfer Barcelone.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider