Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stiže večeras

Gotovo je, dogovor je pao: Barcelona slavi drugi najveći transfer svih vremena!

Philippe Coutinho prelazi u Barcelonu za ukupno 160 milijuna eura...

Roberto Firmino i Philippe Coutinho (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Philippe Coutinho novi je igrač Barcelone, javlja katalonski El Mundo Deportivo. Barcelona i Liverpool danas su postigli konačni dogovor oko visine odštetnog zahtjeva,  a službena objava transfera očekuje se u narednih nekoliko sati.

Brazilski veznjak bi trebao potpisati ugovor s Barcelonom na pet i pol godina. Katalonski dnevnik ističe da se još ne zna točan iznos odštete, ali engleski mediji spekuliraju da se radi o 160 milijuna eura; 120 milijuna fiksnih i 40 varijabilnih, od čega će deset sigurno biti ispunjeno.

Ključan detalj u ovoj transfernoj sapunici koja traje već nekoliko mjeseci navodno je bio taj što se Coutinho odrekao 15 milijuna eura u korist engleskog kluba, odnosno kako bi se Liverpool zadovoljio s fiksnom odštetom. Brazilac večeras putuje u Barcelonu i bit će službeno predstavljen na Camp Nouu u ponedjeljak.

No, već sutra bi trebao svjedočiti utakmici Barcelone i Levantea te će ga navijači Barce moći pozdraviti s tribina. Brazilac je navodno već izabrao i broj, trebao bi nositi dres s brojem 7, koji je do sada pripadao Ardi Turanu.

Radi se o drugom najvećem transferu svih vremena, odmah iza Neymarova u PSG, ako ne računom transfer Kyliana Mbappea iz Monaca u PSG, koji će biti zaključen tek sljedećeg ljeta, a za sada se vodi kao posudba. Coutinhov transfer najveći je svih vremena u Engleskoj. Ujedno je to i najveći ulazni transfer Barcelone.

Dosadašnji najveći ulazni transfer Barcelona je ostvarila u kolovozu kada je Borussiji iz Dortmunda platila 105 milijuna eura za 20-godišnjeg krilnog francuskog igrača Ousmanea Dembelea.

No, Barcelona je prošlog ljeta ostvarila i najveći općenito transfer u povijesti kada je za Neymara od PSG-a dobila 222 milijuna eura.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider