Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nije ih spomenuo, ali...

Oglasio se vratar ukrajinske reprezentacije: Evo što je poručio Putinu i Rusima

Georgij Buščan prvi je vratar Dinamo Kijeva i reprezentacije Ukrajine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ukrajinski nogometaši ne mogu mirno promatrati što se događa u njihovoj domovini. Dio njih se ovih dana oglašava na Instagramu, apelirajući na mir i izražavajući poruke podrške svojim zemljacima.

Oglasili su se tako i legendarni Andrij Ševčenko, zatim Oleksandr Zinčenko iz Manchester Cityja, a povodom početka ruske invazije poruku je uputio i West Hamov Andrij Jarmolenko.

Posljednji koji se javio je Georgij Buščan, vratar Dinamo Kijeva i reprezentacije Ukrajine. On je na Instagramu napisao emotivnu objavu u kojoj nije izrijekom spomenuo ruskog predsjednika Vladimira Putina i njihovu vojsku, ali je očito da je aludirao na njih s riječima kako "nitko nema pravo poricati dug put koji je Ukrajina prešla u stjecanju svoje državnosti".

Evo cijele Buščanove objave:

"Vjerujem u našu zemlju, našu vojsku i naš ukrajinski narod! Sada se svi moramo ujediniti pred najozbiljnijim izazovom u modernoj povijesti Ukrajine.

Nisu to samo riječi, to je ono što osjećam kada se na stadionu svira himna Ukrajine, a na tribinama žute i plave zastave: ponos za našu zemlju, ponos za našu neovisnost i naš narod. Ukrajina je prešla dug put u stjecanju svoje državnosti i nitko to nema pravo poricati.

Niski naklon našim vojnicima, svim Ukrajincima koji brane granice naše zemlje, njezinu neovisnost i pravo na izbor budućnosti.

Ukrajina je iznad svega!"

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider