Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Podijeljeni dojmovi Francuza

Francuski mediji razočarani Lukom Modrićem i zahvaljuju svojem heroju na sačuvanom bodu

Francuski mediji podijeljeni su u svojim dojmovima s utakmice protiv Hrvatske u Ligi nacija (1:1).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometne reprezentacije Hrvatske i Francuske podijelile su bodove (1:1) u 2. kolu Lige nacija. Gosti su poveli preko Adriena Rabiota, a bod Vatrenima spasio je Andrej Kramarić s bijele točke.

Francuzi su u ovaj susret ušli slično kao i kockasti želeći se iskupiti svojim navijačima za poraz u uvodnoj utakmici novog izdanja Lige nacija, a njihovi mediji poslije 90 poljudskih minuta žale za propuštenom prilikom.

Martin Erlić Debitant u dresu Vatrenih oduševio igrom, propustio bratovu svadbu: ''Živim za Hrvatsku'' divider

"Deschamps je potpuno zarotirao momčad, jedino je Tchouameni preživio u udarnih 11, ali i ovakva rezervna momčad zamalo je pobijedila Hrvatsku", piše u izvještaju L'Equipea.

Samozatajni Modrić

"U sterilnom prvom dijelu Les Bleues su imali bolje prilike za prvi gol, a posebno zanimljivi bili su Nkunku i Diaby. U nastavku je Rabiot zabio za prednost, ali na kraju su Hrvati uspjeli uhvatiti našu reprezentaciju na spavanju i izvući se golom iz penala", napisale su francuske kolege i podvukle komentarom na igru Luke Modrića:

Zlatko Dalić Dalić se naljutio zbog poteza prema Vatrenima u Osijeku: ''Ovi dečki to nisu zaslužili'' divider

"Hrvatski kapetan bio je prisutniji na terenu prije utakmice, kad je uz ovacije publike dobio nagradu za 150. nastup u dresu reprezentacije, nego za vrijeme utakmice. Plejmejker Real Madrida bio je vrlo samozatajan u ovom susretu poslije iscrpljujuće sezone u klubu. Gotovo da ga nije ni bilo, prijetio je samo dva puta, a posebno opasan bio je njegov udarac koji je obranio Maignan."

Novinari Le Parisiena zadovoljni su viđenim od ove reprezentacije:

"Momčad koja vjerojatno više nikad neće zaigrati zajedno zamalo je izdržala i kreirala senzaciju protiv Hrvatske. Također, vrlo vjerojatno više neće zaigrati u ovom sustavu koji je Deschamps prinudno počeo koristiti prije prošlogodišnjeg Eura, ali više od ovog rezultata vrijedi činjenica da su rezervni igrači s popisa iznijeli ovaj teret i pokazali da se na njih može računati."

Luka Modrić VIDEO Kapetan Modrić otkrio kojim su ga poklonom iznenadili Francuzi: "Naježio sam se'' divider

RMC sport pak piše kako je unatoč bodu u gostima kod najvećeg konkurenta ovo loš start u novo izdanje Lige nacija.

"Francuska je još neporažena protiv Hrvatske, ali propustila je priliku produljiti svoj pobjednički niz protiv Vatrenih. Mlada francuska reprezentacija mislila je da je učinila dovoljno za pobjedu, ali Luka Modrić i društvo uspjeli su ih kazniti. Pogreška ide na dušu Claussa, koji je malo prije tog događaja ušao u igru i skrivio jedanaesterac, koji je Andrej Kramarić kasnije hladno pretvorio u izjednačenje."

Pogledajte sažetke utakmice

Kad je izašla zadnja naša zvijezda, počeli smo tonuti

Autori teksta objavljenog u Le Figaru također nisu bili sretni viđenim, a razlog izgubljenih bodova pronalaze u umoru francuskih zvijezda.

"Deschamps je bio primoran napraviti nekoliko promjena u momčadi zbog umora i vrućine u Dalmaciji, a kad je izvadio jedinog prvotimca iz utakmice protiv Danske, Tchouamenija, i kad je pojačao hrvatski visoki pritisak, francuski blok počeo je puštati. Kazna je stigla u vidu penala, a tad je eksplodirala hrvatska publika. Maignan nije mogao ništa kod penala Kramarića, ali je u posljednjih nekoliko minuta u dva navrata uspio spriječiti potpunu katastrofu."

Le Monde također ističe svojeg golmana kao najzaslužnijeg što se utakmica na kraju nije potpuno okrenula na stranu Hrvatske.

"Hrvatska je ohrabrena izjednačenjem mogla potpuno okrenuti rezultat u svoju korist, međutim Mike Maignan je s nekoliko impresivnih parada spriječio Bluese da više od jednom moraju po loptu u mrežu", podvlače.

Jeste li zadovoljni bodom protiv Francuske?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider