Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Priključen prvoj momčadi

Veliki hrvatski talent kuca na Bišćanova vrata: Očekuje se debi u Bundesligi!

Franjo Ivanović priključen je prvoj momčadi Augsburga i trebao bi sljedeće sezone upisati bundesligaški debi...

Franjo Ivanović (Foto: GOL.hr)

Čini se da je hrvatski U-19 reprezentativac i jedna od velikih nada hrvatskog nogometa s njemačkog govornog područja Franjo Ivanović definitivno priključen prvoj momčadi Augsburga.

Bavarski bundesligaški klub prošlog tjedna započeo je pripreme za novu sezonu, a jučer je slavio s 5:0 protiv lokalnog niželigaša Schwabena. Ivanović je vrlo dobro odigrao čitavo prvo poluvrijeme. U drugom dijelu igrala je druga postava. Utakmicu je prenosio službeni portal kluba.

Stipe Miočić vs. Daniel Cormier Stipe Miočić stigao u svoj drugi dom: UFC objavljuje ime sljedećeg protivnika? divider

18-godišnji hrvatski nogometaš istakao se s nekoliko lijepih poteza. Nekoliko puta opasno je zaprijetio udarcima s distance, pogodio je i vratnicu. Ivanović je još jednom pokazao da podjednako puca s obje noge, što mu je ponajveća vrlina. Prvi dio poluvremena igrao je na desnoj strani, a drugi na lijevoj.

Ivanović priključen seniorskoj momčadi Augsburga

Kako saznajemo, novi trener Augsburga Enrico Maassen bio je jako zadovoljan viđenim. U nekoliko navrata pozivao je Ivanovića na razgovor i davao mu savjeta, što je jasan znak koliko na njega računa.

Donedavni trener U-23 momčadi Borussije Dortmund već na početku mandata u Augsburgu potvrdio je da vjeruje mladim igračima. Poznat je po tome da forsira mlade talente, zbog čega ga je, među ostalim, Augsburg i angažirao. Namjera je bavarskog kluba da u sljedećoj sezoni isprofilira nekoliko talenata iz svoje omladinske škole.

Renato Sanches i Cristiano Ronaldo PSG-ova impresivna lista pojačanja: Parižani dovode novu zvijezdu i siju paniku širom Europe divider

Odmah po dolasku Maassen je priključio četvoricu mladih igrača seniorskoj momčadi, a među njima se ponajviše očekuje upravo od Ivanovića, koji je prošle sezone s Augsburgovom juniorskom momčadi osvojio prvenstvo jugozapadne Njemačke. Augsburg je iza sebe ostavio velikane poput Bayerna, Eintrachta i Stuttgarta.

Franjo Ivanović Franjo Ivanović (Foto: GOL.hr)

Jasne su naznake da će Ivanović u predstojećoj sezoni debitirati za seniorsku momčad Augsburga u natjecateljskoj utakmici, pa prema tome i u Bundesligi. Zasad je odigrao pet-šest prijateljskih utakmica.

Jedan od najvećih hrvatskih talenata u Njemačkoj

Još prije godinu-dvije očekivalo se da će Ivanović upisati bundesligaški debi, njemački mediji čak su ga stavljali u skupinu igrača koji bi mogli srušiti debitantski rekord, no zbog spleta okolnosti, ponajprije lakših ozljeda, Ivanovićev debi prolongiran je za sljedeću sezonu.

Kako rekosmo, radi se o jednom od najvećih hrvatskih talenata na njemačkom govornom području i od njega u Hrvatskom nogometnom savezu očekuju jako puno.

Lionel Messi okružen djevojkama Kakva scena: Messija na plaži napala horda djevojaka, Fabregas im nije bio zanimljiv divider

Ivanović je bio jedan od ključnih igrača U-19 reprezentacije u posljednjim kvalifikacijama, no zbog problema s ozljedama nije mogao participirati u punom obimu u odlučnim utakmicama. To je jedan od razloga neuspjeha selekcije koju vodi Josip Šimunić.

Bude li Ivanović zaigrao za seniorsku momčad Augsburga, pokucat će i na vrata hrvatske U-21 reprezentacije. Izbornik Igor Bišćan istakao je da će pozivati samo igrače koji nastupaju za seniorske momčadi. Vidjet ćemo hoće li mladi ofenzivac Augsburga pronaći svoje mjesto u postavi mladih Vatrenih.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider