Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ubitačna momčad

PSG-ova impresivna lista pojačanja: Parižani dovode novu zvijezdu i siju paniku širom Europe

Renato Sanches na meti je PSG-a, koji za njega nudi Lilleu 10 milijuna eura…

Renato Sanches i Cristiano Ronaldo (Foto: Afp)

PSG užurbano radi na pojačavanju po svim linijama i nastavlja sijati nervozu među najvećim rivalima.

Parižani su privezali Kyliana Mbappea za Park prinčeva do 2025., a onda su kormilo sportske politike prepustili spretnom Portugalcu Luisu Camposu.

Kako stvari stoje, na vruću parišku klupu sjest će dokazano uspješni Christophe Galtier, koji već ima iskustva s Camposom dok su stvarali šampionsku momčad Lillea.

PSG želi Renata Sanchesa

Ta imena sugeriraju oštru promjena smjera Parižana, koji se na ključnim funkcijama okreću manje glamurozni, ali radišnim i dokazanim stručnjacima.

Sada kada se čini da francuski prvak ima jasan plan razvoja, može se očekivati da će bučnije izaći na tržište nogu. Popis pojačanja sugerira da Parižani ovaj put razmišljaju planski.

Projicirana momčad Chelseaja za sljedeću sezonu Novi gazda Tuchelu dao zeleno svjetlo za do šest pojačanja i 200 milijuna funti: Evo na koga će ih potrošiti divider

Le Parisien tvrdi da su Skriniar, Scamacca i Vitinha već rekli da, a tom popisu navodno se pridružio i Renato Sanches.

Portugalski veznjak tjednima se dovodio u vezu s Milanom, no sada je PSG iskočio u prvi plan. Le Parisien piše da je Sanches praktički već sve dogovorio s Parižanima. Ostaje još dogovor s Lilleom oko odštete. Čim se u transfernim spekulacijama pojavi PSG, cijena u pravilu raste.

Lille traži 30 milijuna eura

Lille je isprva tražio 15 milijuna za veznjaka koji je u orbitu iskočio na Euru 2016., no kada se saznalo za interes Parižana, apetit mu je porastao i sada traži 30 milijuna.

Međutim, ni pariški šeici ne bacaju eure loptama kroz prozor. PSG nudi 10 milijuna jer zna da Portugalac ulazi u posljednju godinu ugovora.

Lionel Messi okružen djevojkama Kakva scena: Messija na plaži napala horda djevojaka, Fabregas im nije bio zanimljiv divider

Lille mora odlučiti hoće li usporiti operaciju kako bi licitiranjem pokušao povećati iznos, no na taj način riskira da mu Sanches sljedeće godine prijeđe u PSG besplatno.

Portugalski veznjak još uvijek je relativno mlad, napunio je 24 godine i ulazi u najbolje razdoblje karijere. Kao ponajbolji mlad igrač Europe prešao je u Bayern iz Benfice 2016. za 35 milijuna eura. Potom je odlično odigrao na Euru i pretpostavljalo se da je Bayern dobio veliko pojačanje.

Povratak na veliku scenu

No Sanches se nije snašao na Allianz Areni, najblaže rečeno. Očekivanja su bila velika, a rezultat je bio mizeran, pa je samim tim i razočaranje bilo veće.

Momčad Real Madrida u ljeto 2019. Velika zvijezda iznenadila šefove Reala, navijači strahuju: Ne želi biti poput Modrića… divider

Kada se već činilo da će ući u kategoriju nikad realiziranih talenata, karijeru je oživio pod komandom Galtiera u Lilleu, s kojim je osvojio francusko prvenstvo 2021.

Sanches se sada ponovno vraća na naslovne stranice. Na Parku prinčeva očito misle da je sazrio i spreman za najveće stvari.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider