Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neobična reakcija

Velika zvijezda iznenadila šefove Reala, navijači strahuju: Ne želi biti poput Modrića…

U Real Madridu iznenađeni su odlukom Tonija Kroosa da odluku o produljenju ugovora ostavi za kraj iduće sezone…

Momčad Real Madrida u ljeto 2019. (Foto: Afp)

Toni Kroos nalazi se na raskršću karijere. Kako je prije nekoliko dana izvijestila Cadena SER, Realov veznjak reagirao je na neobičan način kada su ga klupski čelnici pozvali da sjednu i porazgovaraju o produljenju ugovora.

Madridski šefovi bili su iznenađeni njegovim odgovorom, a kod navijača su se probudili strahovi da bi njihov ponajveći ljubimac mogao napustiti Santiago Bernabeu. Kroos je prije finala Lige prvaka slao poruke da ne razmišlja o produljenju ugovora i da će tu temu ostaviti za kasnije.

Kroos iznenadio šefove Reala

Iako se očekivalo da će promijeniti mišljenje, Nijemac je ostao pri tome da trenutačno nema namjeru ništa potpisivati te da će radije pričekati kraj sljedeće sezone i ujedno istek ugovora. Tada će procijeniti kakvu je sezonu imao i uklapa li se u pomlađenu momčad.

Alen Babić Alen Babić otjerao bahate klince s košarkaškog terena: "U drugo vrijeme dobili bi i šamar" divider

Očito je da Kroos kalkulira isplati li mu se ostati u Realu. Ulazi u posljednju godinu ugovora i jasno je da mu nije svejedno, i to iz više razloga, hoće li na kraju sezone biti slobodan igrač ili pod ugovorom.

Kako pišu španjolski mediji, Real je namjeravao ponuditi Kroosu samo jednogodišnje produljenje s obzirom na to da će u siječnju napuniti 33 godine. Španjolski mediji inzistiraju na tome da Kroos želi ostati samo ako shvati da ima čime pridonijeti momčadi i ako u Realu taj doprinos smatraju potrebnim. 

Ne misli ići Modrićevim stopama

No, teško da Kroos ne razmišlja i o svojim interesima jer kao slobodan igrač lakše će pronaći novi klub, a još je važnije da će moći tražiti veću plaću i bonus samo za potpis. Kako god, Kroos je nagovijestio ovakav scenarij još 2019. prilikom pregovora o produljenju na četiri godine.

"Imat ću 33 godine kada mi istekne ugovor. Moja je ideja da to bude posljednji ugovor s Realom. Moj je osjećaj da sa 37 ili 38 godina neću nastaviti igrati. Odlučit ću kada dođe vrijeme, ali ideja je da mi to bude posljednja duga obnova", kazao je Kroos.

Alize Cornet Francuskinja šokirala svijet: ''Mnogi su na Roland Garrosu igrali s koronom, imali smo dogovor da šutimo'' divider

U ovom trenutku čini se da Nijemac ne misli poći stopama hrvatskog kapetana Luke Modrića, koji će rujnu napuniti 37, no odlučio je ostati u Realu najmanje do ljeta 2024.

Kroos očito ima drukčije planove. Kakve točno, pokazat će vrijeme. Prema njegovim izjavama, moglo bi se zaključiti da planira zaključiti karijeru, no u nogometu se stvari brzo mijenjaju i obrati su lako mogući. Uostalom, tko može znati o čemu Kroos točno razmišlja?

Mladi dolaze

Nijemac je u dresu Reala osvojio čak 18 trofeja u osam sezona: četiri Lige prvaka, tri La Lige, tri europska Superkupa, četiri Svjetska klupska prvenstva i tri španjolska Superkupa.

Uz Casemira i Modrića godinama je tvorio ubitačni vezni red Reala. Godine i biologija čine svoje, no nisu svi igrači isti. Neki su u stanju i imaju motiva igrati duboko u tridesetima, dok drugi radije objese kopačke o klin i prepuste se čarima života.

Louis Vuitton lopta VIDEO Testirali najskuplju loptu ikad napravljenu i zaključili: Više je za policu, nego za travnjak divider

U Realu već godinu-dvije najavljuju pomlađivanje momčadi, posebice veznog reda, no iskusni trojac ostajao je čvrsto u tračnicama. Nisu se dali samo tako izbaciti iz postave.

Nakon Camavinge i Valverdea, konkurenciju je zaoštrio novi mlađahni Francuz Tchouameni. Sada je pitanje hoće li Kroos ostati neizostavni član udarne momčadi ili će sve češće grijati klupu? U slučaju ovog drugog, teško da će produljiti ugovor.

Tri opcije

Kako pišu španjolski mediji, u Realu vjeruju da postoje tri opcije. Produljenje na jednu godinu, završetak karijere i okušavanje u nekom novom projektu. Najviše se cilja na odlazak u američki MLS, ali to je samo jedna od opcija.

U Realu žele da Kroos ostane čak i ako ispadne iz prvog sastava. Smatraju da može olakšati tranziciju na mlađe snage i pomoći im svojim iskustvom. Madriđani vjeruju da će se na taj način najlakše provesti smjena generacija, a da ne pati rezultat.

Kako stvari stoje, Realovi šefovi morat će pričekati kraj iduće sezone kako bi dobili konačni odgovor. Zasad se čini da ni Kroosu nije sasvim jasno što će napraviti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider