Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Košta 4000 funti

VIDEO Testirali najskuplju loptu ikad napravljenu i zaključili: Više je za policu, nego za travnjak

Louis Vuitton lopta košta 4000 funti, sjajna je za vašu kolekciju nogometnih memorabilija, ali za igru je beskorisna...

Louis Vuitton lopta (Foto: Screenshot)

Jeste li ikad čuli za nešto luđe? Nogometna lopta Louis Vuitton od četiri tisuće funti. Da to postoji, svjetski poznati modni brend izradio ju je u čast Svjetskog prvenstva 1998. godine, rukom je šivana i neslužbeno je najskuplja nogometna lopta na svijetu.

Napravljeno ih je samo 3000 i kroz godine su postale premija za nogometne kolekcionare. Poznata modna kuća vjerojatno nije uopće vodila računa o tome kakva će biti završi li ikad u igri, ali poznati Youtuber Chris Michael Dixon odlučio je testirati "najskuplju loptu na svijetu“ za svoje pretplatnike.

Lopta za deset funti je jednako dobra za nogomet

Za tih 4000 funti možete dobiti 32 službene Nikeove lopte za Premier ligu, koje koštaju 125 funti po komadu, međutim za potrebe testiranja usporedio ju je s najjeftinijom mogućom loptom na tržištu, koja košta tek desetak funti.

Kako bi saznali koja je lopta bolja, Chris i njegovi prijatelji odradili su nekoliko testova poput udaraca snage, zavrnutih slobodnih udaraca i voleja te zaključili kako "najskuplja lopta na svijetu“ nije ništa bolja od vjerojatno najnekvalitetnije lopte na tržištu.

Izgleda da ipak nije u šoldima sve…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider