Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Otvorio novčanik

Novi gazda Tuchelu dao zeleno svjetlo za do šest pojačanja i 200 milijuna funti: Evo na koga će ih potrošiti

Vlasnik Chelseaja Todd Boehly, čini se, ispunit će Thomasu Tuchelu sve želje u ljetnom prijelaznom roku.

Projicirana momčad Chelseaja za sljedeću sezonu (Foto: Afp)

Novi gazda Chelseaja Todd Boehly, čini se, odlučio je svom šefu Thomasu Tuchelu isporučiti sve što poželi, a njemački menadžer ima nekoliko zanimljivih imena na svom popisu želja. Dvije istaknute su Leedsov Raphinha i Cityjev Raheem Sterling.

Sad kad je Romelu Lukaku otišao iz kluba, Tuchel planira renovirati prednju trojku za svoj 3-4-3, a u njoj bi Sterling i Raphinha trebali igrati u društvu s Kaijem Havertzom. Leeds traži 60 milijuna funti za Raphinhu, a Chelsea zasad nudi 55 milijuna, dok bi Sterling trebao koštati 50 milijuna funti.

gol expired Gorica pronašla zamjenu za Dominika Kotarskog, stiže mladi vratar Chelseaja? divider

Ti bi transferi mogli izgurati Masona Mounta iz udarne momčadi ili ga prenamijeniti s polušpice nešto niže u srce veznog reda. No, vjerojatnije je kako će to mjesto i dalje držati Mateo Kovačić. S jednim od njih dvojice u paru će biti N'Golo Kante, a na bekovskim pozicijama trebali bi ostati Reece James i Ben Chilwell.

U obrani kapitalac ili dva

No, u obrani će sigurno doći još jedan kapitalac ili dva. Razlog su odlasci, naime ovo ljeto već su ostali bez Andreasa Christensena, kojemu je istekao ugovor i Antonija Rudigera koji je preselio u Real Madrid.

Antonio Rudiger i Mateo Kovačić Realovo kapitalno pojačanje: "Kovačić stalno priča s Modrićem, otkrio mi je puno toga" divider

Sevillin Joules Kounde je Tuchelova velika želja i navodno je već dogovorio svoje uvjete s Chelseajem, sad se samo klubovi trebaju dogovoriti oko odštete, a ona će biti između 60 i 80 milijuna funti, tvrde engleski mediji, a njegove alternative su Napolijev Kalidou Koulibaly, naš Joško Gvardiol i Juventusov Matthijs de Ligt, koji ima izlaznu klauzulu od 103 milijuna funti.

Očekuje se kako će dolasci Raphinhe i Sterlinga potrošiti veći dio Chelseajevog budžeta pa bi se u obrani mogli pokriti igračem iz akademije Trevohom Chalobahom. Novim stoperima u prvoj postavi priključit će se veteran Thiago Silva, a na golu će i dalje biti Edouard Mendy.

Novi gazda Tuchelu je dao zeleno svjetlo za do šest pojačanja i spreman je potrošiti čak 200 milijuna funti. Četiri velika imena mogla bi ući u taj iznos…

Projicirana momčad Chelseaja za sljedeću sezonu Projicirana momčad Chelseaja za sljedeću sezonu (Foto: Afp)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider