Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
europski superkup

Za manje od dva tjedna pisat će se povijest: Žena će suditi megaokršaj Liverpoola i Chelseaja

Prvi put u povijesti finale UEFA-ina europskog natjecanja sudit će žena - Stéphanie Frappart.

Stéphanie Frappart (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Susret Europskog superkupa jedna je od najzanimljivijih utakmica u sezoni jer dobivamo apsolutnog vladara europskog klupskog nogometa. U jednoj utakmici snage odmjeruju pobjednik Lige prvaka i Europske lige, odnosno ove godine Liverpool i Chelsea. 

UEFA je ponosno objavila da će prvi put u jednoj velikoj utakmici europskog klupskog natjecanja za nogometaše pravdu dijeliti žena, a njezino je ime Stephanie Frappart. 

Njezini pomoćnici bit će također djevojke, a riječ je o Manuele Nicolosi i Michelle O'Neal. Četvrti sudac utakmice i čovjek spreman da uskoči u ulogu glavnog suca ako se nešto dogodi Frappart bit će ugledni turski djelitelj pravde - Cuneyt Cakir. 

Najtrofejniji nogometaš svih vremena Dani Alves šokirao odabirom novog kluba Dani Alves (Foto: AFP) Dani Alves moli za promašaj Messija (Foto: AFP) Dani Alves moli za promašaj Messija (Foto: AFP) +1 Dani Alves kontrolira loptu (Foto: AFP)

Frappart je dijelila pravdu u finalu nedavno završenog Svjetskog prvenstva za žene, u kojem je SAD bio bolji od Nizozemske. U travnju ove godine postala je prva žena koja je vodila utakmicu najvišeg ranga francuskog nogometa za muškarce. Na kraju sezone stigla je potvrda da će iduće sezone biti standarni član sudačke postave u Ligue 1. 

"Puno sam puta govorio da mogućnosti za ženski nogomet nemaju granica i presretan sam što je Stéphanie Frappart postavljena za glavnog suca ovogodišnjeg Superkupa uz pomoćne sutkinje Manuelu Nicolosi i Michelle O'Neal", kazao je nakon objavljivanja ove odluke predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin.

Kaos na utakmici Europske lige: Topovski udar ozlijedio suca i poslao ga u bolnicu! Sudac na travnjaku (Screenshot) Topovski udar u Rumunjskoj (Screenshot) Topovski udar u Rumunjskoj (Screenshot) Tučnjava na travnjaku (Screenshot)

"Kao organizacija, dajemo veliku važnost razvoju ženskog nogometa na svim područjima. Nadam se da će vještine i predanost koje je Stéphanie pokazivala tijekom karijere kako bi dosegnula ovu razinu biti inspiracija milijunima djevojaka i žena u Europi i pokazati im da ne bi smjelo biti granica u ostvarivanju snova", dodao je.

Frappart nije prva sutkinja kojoj je dodijeljeno suđenje neke UEFA-ine natjecateljske utakmice. Tu je čast imala Nicole Petignat, koja je sudila tri kvalifikacijske utakmice za UEFA kup između 2004. i 2009.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider