Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ide po trofeje koji nedostaju

Najtrofejniji nogometaš svih vremena Dani Alves šokirao odabirom novog kluba

Dani Alves iznenađujuće je završio u brazilskoj ligi.

Dani Alves (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Galerija

Najtrofejniji nogometaš svih vremena Dani Alves pronašao je novi klub, ali malo tko se nadao da će on biti u Brazilu! I dok se naveliko spominjao njegov povratak u Barcelonu, a on putem društvenih mreža tražio poslodavca kojem da pošalje svoj životopis, Brazilac se u konačnici odlučio za povratak u domovinu.

Dani Alves postao je novi igrač Sao Paola, brazilskog velikana koji prolazi kroz slabije razdoblje klupske povijesti. Brazilac je potpisao do prosinca 2022. godine.

Barcina legenda radi na megatransferu i čeka poziv s Camp Noua: Povratak rekordera!

Mnogi vjeruju da se Dani Alves odlučio za Sao Paolo kako bi u svoju kolekciju trofeja, kojih ima 40, dodao jedina dva trofeja koji mu nedostaju iz svih liga u kojima je nastupio. Riječ je naravno o prvenstvu Brazila, ali i kontinentalnom natjecanju Copi Libertadores.

Sao Paolo trenutačno je peti na ljestvici tamošnjeg prvenstva Brasileirao, s osam bodova zaostatka za vodećim Santosom. Dani Alves u svom će novom klubu nositi broj 10 na leđima, što je prilično neuobičajeni broj za nekog tko igra na poziciji desnog beka...

Recimo i da je Dani Alves do sada igrao tek u Bahiji kada je Brazil u pitanju, odakle se 2003. godine otisnuo za Europu, točnije Sevillu.

Dani Alves kontrolira loptu (Foto: AFP) Najtrofejniji nogometaš svih vremena preko interneta traži novi klub: "Kome da pošaljem životopis?"

 

Nastavi čitati