Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Je li zaslužio?

Barcina legenda radi na megatransferu i čeka poziv s Camp Noua: Povratak rekordera!

Barcelona bi u kolovozu mogla vratiti svoje dvije bivše zvijezde…

Galerija Lionel Messi, Neymar, Dani Alves i Luis Suarez (Foto: AFP) Dybala i Neymar u duelu za loptu (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo i Neymar (Foto: AFP) +5 Dani Alves kontrolira loptu (Foto: AFP)

„Tražim novog poslodavca. Kome trebam poslati životopis? Neka mi se javi netko tko ima vremena pročitati ga“, taj post nedavno je objavio na Instagramu proslavljeni brazilski bek Dani Alves, koji je poznat kao veliki šaljivđija. Nerijetko se zna našaliti i na vlastiti račun.

Iako je već u godinama, na leđima mu je 36., doista čudi što Brazilac nije našao novi kub nakon što mu krajem lipnja istekao ugovor s PSG-om.

Brazilski UOL Esporte ima objašnjenje. Alves navodno čeka poziv Barcelone, kluba u kojem je igrao od 2008. do 2016. i osvojio čak 23 od rekordnih 40 trofeja koje je tijekom karijere pospremio u trofejnu riznicu.

Dani Alves se želi vratiti u Barcelonu

Da nije za staro željezo, Alves je dokazao na nedavno završnoj Copa Americi. Osvojio je zlato s Brazilom i proglašen je najboljim igračem turnira.

Nakon što je napustio PSG, spekuliralo se da ga je kontaktirao Inter iz Milana, interes su također pokazali Juventus, Arsenal i Borussia Dortmund, no Alves ih je sve odbio jer navodno čeka poziv Barcelone.

Dani Alves kontrolira loptu (Foto: AFP) Najtrofejniji nogometaš svih vremena preko interneta traži novi klub: "Kome da pošaljem životopis?" divider

UOL Esporte ima informaciju da je Alves kontaktirao predsjednika Barcelone Josepa Mariju Bartomeua i ponudio mu svoje usluge. Brazilac žarko želi odraditi još jednu sezonu u Barceloni, u klubu u kojem je ostavio najveći trag i polučio najveće uspjehe.

Najveći adut mu je taj što je u prijateljskim odnosima s Neymarom, brazilskom superzvijezdom PSG-a koja se također želi vratiti na staru adresu.

Nije isključeno da je upravo Alves jedan od posrednika u pregovorima između Barcelone, Neymara i PSG-a, budući da je u dobrim odnosima sa sve tri strane, te da pomaže Kataloncima u operaciji Neymarova povratka. Kao što je poznata, ta priča nije nimalo jednostavna i teško da će biti realizirana prije završnice prijelaznog roka.

Radi na transferu Neymara

U Barceloni se nadaju da će PSG popuštati kako se bude primicao istek prijelaznog roka. To je i navodno razlog zašto Alves još čeka s izborom novog kluba, jer je njegov eventualni povratak u Barcelonu usko vezan s Neymarovim.

Prljava igra Barce, Rakitić to nije zaslužio: Sad je sve jasno, javio se veliki klub koji voli Hrvate Luka Modrić i Ivan Rakitić (Foto: AFP) Ivan Rakitić (Foto: AFP) Ivan Rakitić i Vinicius Junior (Foto: AFP) +5 Ivan Rakitić (Foto: AFP)

Ako Barca dovede Neymara, mogao bi se i Alves vratiti. To bi mu bila nagrada za pomoć koju je pružio.

Osim toga, Alves je mišljenja da svojim iskustvom i kvalitetom može pomoći Barceloni da se vrati na vrh Europe. Alves smatra da bi bio dobra podrška mlađim igračima.

Možda više ne može igrati baš cijelu sezonu u visokom ritmu, no ako ga se pametno dozira, još uvijek je u stanju dobro odigrati ključne utakmice. Pokazao je to na Copa Americi.

Barcelona posljednjih godina redovito kiksa u završnici sezone i možda bi joj dobro došao tako iskusan igrač, koji bi mogao uskočiti kada je najpotrebnije, kada se lomi i nema šanse za popravak.

Dani Alves moli za promašaj Messija (Foto: AFP) Urnebesni Dani Alves "kopirao" Brozovića i pritom molio svece za promašaj Messija divider

Upravo na Alvesovoj poziciji, dakle desnoj bočnoj strani, Barcelona već duže vrijeme ima puno problema, zapravo otkako je Alves prešao u Juventus 2016. Iako su u međuvremenu puno investirali, Katalonci još uvijek nisu našli igrača koji je na razini ili barem blizu Alvesove razine. Sergi Roberto i Nelson Semedo to zacijelo nisu.

Pogreška Barcelone

Treba podsjetiti da je Alves otišao iz Barcelone prilično razočaran. Brazilac je bio ogorčen kada je shvatio da mu uprava kluba na čelu s predsjednikom Bartomeuom ne želi produljiti ugovor i povećati primanja.

Smatrao je da je to zaslužio zbog svega što je dao katalonskom klubu. Bartomeu je očito mislio drukčije. Vrijeme je pokazalo da je pogriješio jer je Alves jako dobro odigrao najprije u Juventusu, a sasvim solidno i u PSG-u, dok je Barcelona muku mučila na poziciji desnog bočnog.

Čini se da je ta problematična sekvenca zaboravljena. Alves je dobrano napunio džepove u Juventusu i pogotovo PSG-u, tako da mu financije u ovom trenutku nisu u prvom planu.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider