Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NARAVNO DA JE I DALJE TU

FOTO Austrija nas je posljednji put na Prateru ugostila prije 14 godina, dobro pamtimo tko je bio naš strijelac

Susret Austrije i Hrvatske odigrat će se na sjajnom Ernst Happel stadionu, poznatom i kao Prater stadion.

Ovosezonsku Ligu nacija, barem njen prvi dio, zatvorit ćemo gostovanjem u Austriji, na Ernst Happel stadionu koji pamtimo po raziličitim emocijama.

Ono četvrtfinale Euro 2008. protiv Turske nitko tko je pratio nikad neće zaboraviti, no na istom mjestu smo nedugo prije toga, na istom natjecanju, odigrali jednu sjajnu utakmicu.

Ivica Vastić VIDEO Vastić ispričao anegdotu s Modrićem: "Bila bi mi čast da me Luka prestigne" divider

Trupe Slavena Bilića debitirale su na natjecanju protiv domaćina te je upisana pobjeda rezultatom 1:0. Strijelac koji je zatresao mrežu prije 14 godine i tri mjeseca? Tko drugi nego Luka Modrić.

Nosio je tada 14-icu, a ne desetku, klupski još uvijek nije zaigrao izvan HNL-a, budući da je tek nakon natjecanja trebao sletjeti u Tottenham, ali već tada je bio spreman preuzeti odgovornost izvesti udarac s bijele točke. I to je napravio hladno, posred vrata, za pobjedu koja je bila sjajna uvertira slavljima nad Njemačkom i Poljskom. 

Nemamo ništa protiv da se ponovi isti rezultat i isti strijelac. Bila bi to sjajna simbolika. A vi se tog susreta možete prisjetiti kroz priloženu fotogaleriju.

Što Hrvatskoj treba da bila prva u skupini?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider