Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Rekorder Eura

VIDEO Vastić ispričao anegdotu s Modrićem: "Bila bi mi čast da me Luka prestigne"

Utakmicu Lige nacija Austrija - Hrvatska možete pratiti u prijenosu na Novoj TV i portalu gol.hr.

Nakon pobjede protiv Danske, Hrvatska se okreće dvoboju protiv Austrije u Beču, koji će odlučiti putnika na Final Four Lige nacija.

Uoči odlučujućeg susreta reporter Dnevnika Nove TV Stipe Antonijević razgovarao je s Ivicom Vastićem, rođenim Splićaninom, ali i legendom austrijskog nogometa.

Vastić je u dresu austrijske nogometne reprezentacije zabijao i na Svjetskom prvenstvu 1998. i na Europskom prvenstvu 2008., a trenutno radi kao trener u omladinskom pogonu Austrije Beč.

"Ralf Rangnick okušava uvesti neke promjene, a to se može vidjeti prema igračima. Pretežno su to mladi, agresivni nogometaši. Pokušava uvesti taj gen Red Bull Sazburga, koji je tu poprilično uspješan", kazao je Vastić pa otkrio za koga navija kada igraju Hrvatska i Austrija:

"Teško mi je gledati tu utakmicu, nerješeni rezultat bi bio najbolji".

Ispričao malu anegdotu s Modrićem

Na Euru 2008. igrao je protiv, tada 22-godišnjeg Luke Modrića koji je zabio jedini gol na susretu, a ni on nije vjerovao da će kasnije postati ključnim članom Real Madrida, ali i osvajačem Zlatne lopte:

"To nitko nije mogao očekivati, da će on toliko dugo trajati. Očito živi sportski, živi za nogomet, to se osjeti na svakoj utakmici reprezentacije ili kluba. Mislim da igra mali nogomet na školskom igralištu, da bi bio potpuno isti".

gol expired Mladi Vatreni love Euro: Hrvatska s minimalnom pobjedom na uzvrat u Dansku divider

Na tom Euru postao je uvjerljivo najstariji strijelac s 38 godina i 257 dana, a upravo bi ga Modrić mogao prestići, i to za nekoliko tjedana ako, dakako, zaigra na Europskom prvenstvu 2024.

"Bilo bi mi zadovoljstvo, ali i čast da me Luka prestigne. Ima jedna anegdota, mislim da smo nas dvoje zamijenili dresove na toj utakmici. Čuvam taj dres", rekao je Vastić.

Vastić prognozira pobjedu Hrvatske

Očekuje se invazija hrvatskih navijača na utakmicu Austrije i Hrvatske u Beču, barata se tako brojkom od čak 20 tisuća naših navijača. Primio je i Vastić na stotine pozive za karte, ali sve su bile već rasprodane:

"Mislim da će Hrvatska pobijedi s 2:1 Austriju", zaključila je legenda austrijskog nogometa.

Najbolji trenuci s utakmice Hrvatska - Danska

Ide li Hrvatska na Final Four Lige nacija?

Ukupno glasova:

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider