Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ne žele otići

Barcelona frustrirana sa svoja dva igrača: Dvojac ni pod koju cijenu ne želi iz kluba

Barcelona svim silama želi prodati Ansu Fatija i Ferrana Torresa.

Dembele, Fati i Gavi (Foto: Afp)

U Barceloni se pod svaki cijenu žele riješiti Ansu Fatija i Ferrana Torresa. U klubu španjolski dvojac više nema mjesta, a njihovom prodajom stvorili bi se uvjeti za dovođenje potrebnih pojačanja.

Mario Pašalić Pašalić i Bašić zbog odredbe talijanskog ministra moraju mijenjati broj na dresu divider

No, za sada klupski napori da se to učini su propali te uprava nema puno manevarskog prostora, prenosi španjolski AS. Takvo stanje rezultiralo je da kupovine koje su dogovorene i dalje nisu službeno potvrđene te se status quo nastavlja.

Brozović je glavna meta

Barcelona je najviše zainteresirana za dovođenje Brozovića, ali i moguću razmjenu njega i Kessiea koji bi krenuo u suprotnom smjeru ka Interu. Paradoksalno, od igrača koji se ne nalaze u Xavijevim planovima Kessie je jedini koji želi promjeniti sredini i otvoren je za transfer. Njegova plaća otežavajuća je okolnost koja je do sada sprječavala, mahom talijanske klubove, da ga otkupe.

Andrea Pirlo Andrea Pirlo se vraća u Italiju i preuzima posrnulog bivšeg viceprvaka Europe divider

Za razliku od Kessiea, ni Ferran Torres ni Ansu Fati ne žele napustiti prijestolnicu Katalonije. Torres ima ugovor do 2027. godine i nema namjeru razgovarati s drugim klubovima, unatoč tome što mu je rečeno da nema garancija da će igrati sljedeće sezone.

Fati i Torres veliki su uteg

Skupocjeni Španjolac koji je iz Cityja došao u Barcelonu za 55 milijuna eura još u svojem ugovoru ima amortizacijske klauzule, što znači da bi Barcelona njegovom prodajom tek smanjila ogromna opterećenja plaće koju ima.

Fatijev potencijalni odlazak bio bi puno jednostavniji u smislu financija. Međutim, mladi napadač koji je zagorčao život našim Vatrenima, također bi nevoljko promijenio sredinu. Za njega je najveći interes do sada pokazao Wolverhampton, ali on je tu ponudu odbio.

Rasprodaja u obrani

S obzirom na ovakve probleme, Barcelona traži druge načine da oslobodi malo prostora u svom budžetu. Jedno od mogućih rješenja moglo bi biti puštanje igrača koji su se tek vratili s posudbe, poput Clementa Lengleta i Samuela Umtitija.

Marko Livaja Livaja suspendiran za utakmicu protiv Dinama, HNS ga ozbiljno udario i po džepu divider

Njiho kolega branič Eric Garcia, još je jedan igrač kojeg bi se Barca željela riješiti, posebice s dolaskom Iñiga Martíneza iz Athletic Cluba. Klub bi također mogao prodati mladog Pabla Torrea, iako bi njegove relativno niske plaće imale skroman učinak na financijsku blagajnu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider