Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čistka u Kataloniji

Barcelona se rješava nekada najvećeg talenta i skupocjenog pojačanja

Kako bi rasteretila svoj budžet, Barcelona je spremna prodati Ansua Fatija i Ferrana Torresa.

Fati, Alba, Lewandowski (Foto: Afp)

Odlasci igrača koji imaju velike plaće obvezni su ako se Barcelona želi pojačati ovo ljeto. Prvi na listi za odstrel našli su se Barcina desetka i nekada najveći talent Fati te skupocjeno pojačanje iz Manchester Cityja Ferran Torres.

O Fatijevu odlasku govori se već duže vrijeme jer mlada nada kod Xavija ne dobiva baš previše minuta. Dojam je kako su ozljede, a potom i nedostatak minuta zaustavile Fatijev razvoj, stoga je vrijeme za promjenu sredine. Zainteresiranih za usluge mladog Španjolca ne manjka, a prvi u redu stoji Manchester United.

S Torresom je pak drugačija situacija. Dolaskom Lewandowskog njegova se minutaža znatno smanjila, a u Barceloni su svjesni kako u njegovu slučaju neće vratiti uloženih 55 milijuna eura. Trenutačno je za njegov transfer najviše zagrizao Atletico Madrid.

Messijev povratak

Barcelona se u posljednje vrijeme sve više povezuje s Messijevim povratkom, a kako bi se to ostvarilo, potrebno je napraviti mjesta u proračunu.

Eventualnim Messijevim povratkom, budućnost Brazilca Raphinhae također se dovodi u pitanje. Kada je dolazio iz Leedsa, najveća konkurencija Barceloni bio je Chelsea, ali oni su se u međuvremenu na napadačkim pozicijama pojačali, što budi sumnju u obnavljanje njihova interesa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider