Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
VELIKI IZAZOV

Andrea Pirlo se vraća u Italiju i preuzima posrnulog bivšeg viceprvaka Europe

Talijanski, ali i engleski mediji, tijekom utorka pišu kako su se Sampdoria i talijanski trener Andrea Pirlo, nekadašnja zvijezda talijanskog nogometa, dogovorili oko suradnje.

Andrea Pirlo (Foto: Afp)

Tijekom tjedna Andrea Pirlo bi trebao biti i službeno predstavljen u klubu koji je skliznuo iz Serie A u Serie B. Prošle sezone Sampdoria je zauzela posljednje mjesto na prvoligaškoj ljestvici.

Pirlo, nekadašnja zvijezda talijanske reprezentacije, ali i Intera, Milana i Juventusa, tako će se u trenerskom smislu vratiti u Italiju.

Otkaz u Turskoj unatoč dobrom poslu

Njegova trenerska karijera je počela u Juventusu gdje je prvo trenirao U-23 momčad, a potom i prvu momčad tijekom 2020. i 2021. godine. Drugi posao je obavljao u turskom prvoligašu Fatih Karagumruku.

U Turskoj je prošle sezone odradio jako dobar posao te je Karagumruku završio na sedmom mjestu prvenstvene ljestvice. Ipak, Pirlo je smjenjen dva kola prije kraja, nakon što je doživio tri poraza u nizu, čime je klub ispao iz borbe za Europu.

Po navodima medija Pirlo će potpisati dvogodišnji ugovor uz mogućnost produljenja na još jednu sezonu. Pirlo će na toj dužnosti zamijeniti srpskog stratega Dejana Stankovića.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider