Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Novi "kiks"

Bayern ima zamjenu za Niku Kovača: Ajaxov čudotvorac čeka mig bavarskog diva

Erik ten Hag prvi je izbor Bayerna u slučaju da dođe do smjene Nike Kovača.

Erik ten Hag (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nogometaši minhenskog Bayerna napravili su novi kiks u domaćem prvenstvu, nakon što su prije reprezentativne stanke poraženi na svom travnjaku od Hoffenheima s 2:1. Prošle subote odigrali su 2:2 na gostovanju kod jedne od najlošijih momčadi u ligi, a tri boda ispustili su u drugoj minuti sudačke nadoknade, kada je Augsburg iskoristio priliku iz polukontre, a Finnbogason zabio.

Nakon osam odigranih kola Bayern je tek treći, ali sa samo bodom manje od vodeće Borussije Monchengladbach. Unatoč tome što je blizu vrha, navijače i čelnike kluba brine činjenica da je bavarski div u osam utakmica upisao tek četiri pobjede.

Stoga i ne iznenađuje da je s novim tjednom došao i novi moment da se napadne Niku Kovača i barem špekulacijama potraži njegov nasljednik. Novo staro ime koje se aktualiziralo jest trener Ajaxa Erik ten Hag, bivši trener rezervne momčadi Bayerna. On je od lipnja 2013. pa sve do svibnja 2015. godine sjedio na klupi Bayerna II, s kojim je u 72 utakmice ostvario 47 pobjeda.

Zinedine Zidane (Foto: AFP) Zidane pred otkazom, Modrić i Bale "dali svoje": Dva kandidata za novog trenera Reala divider

Zatim je otišao u Utrecht i s njim dokazao da je riječ o jako dobrom treneru, a nakon toga ga je Ajax u prosincu 2017. godine doveo na klupu. U 91 utakmici, koliko ih je do sada vodio, upisao je 69 pobjeda, 15 remija i samo osam poraza u svim natjecanjima, uz nevjerojatnu gol-razliku 256:78.

Lani je igrao u polufinalu Lige prvaka i bio je na milimetar od ulaska u finale. Ajax je na poluvremenu druge utakmice imao sveukupno vodstvo 3:0, a onda je Lucas Moura šokirao Amsterdam hat-trickom, a Tottenham je zahvaljujući golu u gostima prošao u finale.

Leteće koljeno, Bilharinho (Screenshot) Isporučio jedan od najbrutalnijih nokauta letećim koljenom pa molio za svog suparnika divider

Ajax je i ove sezone vodeći sastav domaće Eredivisie, dok je u Ligi prvaka na stopostotnom učinku nakon dvije utakmice i gol-razlici 6:0.

Niko Kovač nije na izlaznim vratima Bayerna, ali da je izgubio jako puno kredita kod domaćih navijača i čelnika kluba, to jest. Smjena na klupi dogodit će se samo u slučaju da se nastavi negativan niz rezultata, a u tom bi slučaju Ten Hag bio prvi kandidat za njegova nasljednika.

"Ne isključujem ništa. Imam gotovo 50 godina i nisam sanjar. Ako se dogodi, dogodit će se. Ako ne, ja sam sretan i u Ajaxu. Prije nego što odem iz Ajaxa, želim da klub postane dio europske elite", rekao je u nedavnom intervjuu za Kicker nizozemski trener.

Postava Cityja kod Palacea (Izvor: Opta) Guardiola opet našao rješenje: Zašto je ova Cityjeva formacija nevjerojatna divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider