Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Perez naoštrio sablju

Zidane pred otkazom, Modrić i Bale "dali svoje": Dva kandidata za novog trenera Reala

Real Madrid u trećem kolu Lige prvaka gostuje u Istanbulu, a Zidaneu Zidaneu trese se stolica…

Zinedine Zidane (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Zinedine Zidane opet pleše po rubu provalije. Nakon poraza od Mallorce proširile su se glasine da je Florentino Perez naoštrio sablju uoči Realova gostovanja u Istanbulu u Ligi prvaka.

Ako Real opet izgubi, Zidane bi mogao dobiti otkaz. To je informacija El Munda, informativnog dnevnog lista sa sjedištem u Madridu, koji piše da su Jose Mourinho i Massimiliano Allegri najveći kandidati za preuzimanje najvruće klupe svjetskog klupskog nogometa.

Talijanski stručnjak povezuje se i s Manchester Unitedom, no vjerojatno se ne bi previše dvoumio ako bi kojim slučajem dobio Perezov poziv. Real se jako teško odbija.

Leteće koljeno, Bilharinho (Screenshot) Isporučio jedan od najbrutalnijih nokauta letećim koljenom pa molio za svog suparnika divider

Zidane je opasno živio i prije gostovanje u Sevilli u 5. kolu La Lige. Barem su tako spekulirali španjolski mediji. Francuz se izvukao pobjedom od 1:0 preuzimanjem vrha ljestvice.

Međutim, vrijeme pokazuje da se situacija nije u bitnome popravila. Real i dalje izgleda neuvjerljivo i konfuzno. Perez je očito izgubio povjerenje u Zidanea.

Zidane na rubu otkaza

Španjolski mediji tjednima pišu da već duže vrijeme nisu na istoj valnoj dužini. Nije neka tajna da između njih dvojice postoje prijepori, posebice u kadrovskoj politici.

Zidane se konstantno vadi na to na da mu Perezu nije doveo obećano pojačanje, veznjaka Manchester Uniteda Paula Pogbu, a predsjedniku Reala takvi prigovori idu na živce.

Postava Cityja kod Palacea (Izvor: Opta) Guardiola opet našao rješenje: Zašto je ova Cityjeva formacija nevjerojatna divider

Kako Real i dalje izgleda neuvjerljivo, kako ni rezultati nisu bajni, spekulacije o smjeni sasvim su logične. Real u prvenstvu stoji dosta dobro ponajviše stoga jer ni konkurentni ne briljiraju, no u Ligi prvaka je u dosta nezgodnoj situaciji. Madriđani nakon prva dva kola imaju samo jedan bod na kontu.

U prvom kolu potopljeni su u Parizu, a drugom su s Club Bruggeom na Santiago Bernabeuu tek remizirali. Posljednji put Real je u skupini imao jedan bod nakon dva kola prije 16 godina. Zidane je tada bio igrač Real.

Modrić, Kroos i Bale "dali svoje"

I to ne u prvom krugu natjecanja, nego u drugom, jer tada se igralo u takvom formatu. Bila je i osjetno jača skupina: Borussia Dortmund, Milan i Lokomotiv iz Moskve. Real se na kraju izvukao i stigao do polufinala, gdje je izgubio od Juventusa.

Tuga Milana nakon Leccea (Foto: AFP) Novi kiks Milana: Lecce golčinom u nadoknadi do boda na San Siru, Rebiću opet mrvice divider

Dakle, Real je u situaciji kakvu ne pamti u Ligi prvaka. Ako kojim slučajem izgubi u Istanbulu, bit će to skoro pa katastrofa za Madriđane.

Uz sve to, Real gostuje kod Galatasaraya bez dvojice jako važnih igrača – Garetha Balea i Luke Modrića, koji su se s reprezentativnih utakmica vratili ozlijeđeni i nisu se još oporavili. To je silno razljutilo Madriđane.

Marca je za vikend u oštrom komentaru „poderala“ obojicu ironično konstatiravši da igraju za reprezentacije, dok se u Madridu odmaraju. U jučerašnjem tekstu novinar Marce konstatirao je da su Modrić, Kroos i Bale dali svoje, odnosno da su prešli zenit te da je to najveći problem Reala. Zidane neće imati na raspolaganju ni Lucasa Vazqueza.

Real se muči u skromnoj skupini

Toni Kroos mogao bi biti spreman, a Eden Hazard vjerojatno se vraća u kadar nakon što je propustio Mallorcu zbog rođenja djeteta. Na dispoziciji će biti i Dani Carvajal, koji nije igrao protiv Mallorce.

gol expired Kramarić se vratio golom: Zabio za vodstvo u pobjedi protiv Schalkea divider

Sve u svemu, situacija nije bajna, no sreća u nesreći za Real je ta što je u kvalitativno skromnoj skupini. Club Brugge i Galatasaray nisu suparnici za koje bi se moglo reći da su neka sila. No upravo bi zbog toga novi „kiks“ bio još veće razočaranje.

U takvoj skupini nakon tri kola imati na kontu samo jedan ili dva boda doista bi zvučalo iznimno loše za standardne Kraljevskog kluba. Teško da bi Zidane preživio scenarij u kojem bi se u Madrid vratio s porazom. Ako bi i ostao u sedlu, bilo bi samo do daljnjega.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider