Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zanimljivi podaci

Guardiola opet našao rješenje: Zašto je ova Cityjeva formacija nevjerojatna

Manchester City nije primio gol kod Crystal Palacea iako je igrao bez središnjih braniča.

Postava Cityja kod Palacea (Izvor: Opta)

Subotnja pobjeda Manchester Cityja kod Crystal Palacea možda je izgledala rutinski, no još je jednom pokazala svu posebnost trenerskog uma Pepa Guardiole. Nakon što su ga pokosile ozljede središnjih braniča, u Londonu je na teren poslao momčad bez ijednog stopera.

Njih su glumili veznjaci Fernandinho i Rodri, a tek je u 79. minuti u igri ušao tek oporavljeni John Stones.

Pomalo je nevjerojatno u cijeloj priči to što su jedina dva nominalno obrambena igrača, iako vrlo ofenzivna, bekovi Mendy i Cancelo većinu utakmice proveli u suparničkoj polovici. Jedina dva igrača u cijeloj momčad Cityja koja su više vremena bila na svojoj polovici jesu spomenuti Fernandinho i Rodri, i to tek na oko 40 metara od Edersonova gola.

Za usporedbu, kod domaćina su samo dvojica više vremena provela u suparničkoj polovici, Zaha i Ayew što dovoljno govori o nevjerojatnom pritisku kojem je Guardiolina ekipa priuštila Crystal Palaceu. Naročito u prvih 45 minuta, kada su pala oba pogotka gostiju i u kojem je lopta čak 83 % vremena bila na polovici domaćina.

Nikome to City nije napravio ove sezone u prvenstvu, jedino je veći pritisak i posjed ostvario protiv Dinama u Ligi prvaka.

Leteće koljeno, Bilharinho (Screenshot) Isporučio jedan od najbrutalnijih nokauta letećim koljenom pa molio za svog suparnika divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider