Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Naš, a svjetski

Englezi pišu hvalospjeve o Gvardiolu: Joško ima čudesnu statistiku za jednog braniča

Englezi pišu hvalospjeve o Jošku Gvardiolu, u prvi plan stavljaju njegov golgeterski instinkt s obzirom da se radi o braniču.

Joško Gvardiol (Foto: Afp)

Nogometaši Manchester Cityja na dramatičan su način ostvarili pobjedu u osmom kolu engleske Premier lige, slavili su s 1:2 kod Wolverhamptona, sastava s dna ljestvice.

Manchester City je dospio na vrh ljestvice nakon pobjedničkog gola Stonesa u 95. minuti te ima dva boda više od Liverpoola, ali klub s Anfielda ima utakmicu manje. Kasnije će tijekom nedjelje igrati protiv Chelseaja. Wolverhamptonu je ostao tek na jednom bodu ove sezone.

Wolverhampton je poveo vrlo rano, u sedmoj minuti je Norvežanin Strand Larsen pogodio za 1:0 domaćeg sastava. Premda se očekivala potpuna inicijativa Manchester Cityja nakon primljenog gola gotovo jednako opasno je u nastavku utakmice prijetio Wolverhampton.

Joško zabio najviše golova od svih premierligaških braniča

Manchester City je izjednačio u 33. minuti i to zaslugama Joška Gvardiola. Odlično je hrvatski reprezentativac opalio sa 17 metara i premda je domaći vratar vršcima prstiju dirao loptu, ona je završila u mreži za 1:1. Bio je to drugi ovosezonski prvenstveni pogodak Gvardiola.

Brojni njihovi mediji ističu da je Joško zabio najviše pogodaka u 2024. godini od svih premierligaških braniča. Gvardiol je na šest pogodaka, dok su iza njega Schar i Magalhaes s pet.

''Ljevonogi Hrvat je pronašao malo prostora, a zatim uputio briljantan udarac, Sa nije ništa mogao'', ističe Mirror.

Također, uspoređuju ga s brojnim engleskim zvijezdama, onima iz napada. Tako je npr. Marcus Rashford na pet premierligaških pogodaka ove godine.

Svijeća Horor u Istri: Sportaš preminuo na poznatoj utrci, reagirala hitna, ali nije mu bilo spasa divider

Rakitić ubacio za vodstvo Hajduka VIDEO Hajduk slavio kod Slavena te pobjegao Dinamu i Rijeci na četiri boda prednosti! divider

Mario Pašalić VIDEO Pašalić novim golom postao najefikasniji Hrvat u povijesti Serie A! divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Hajduk uspješno prošao teško gostovanje kod posljednjeg na ljestvici, ali vrlo dobrog Slaven Belupa!
Stigli su sastavi za utakmicu Slaven Belupa i Hajduka! Gattuso je odlučio ostaviti Durdova na klupi.

Provjerite sastave > https://bit.ly/3Yw8nbd
Može li Hajduk neokrznut proći teško gostovanje u Koprivnici i pobjeći rivalima na četiri boda prednosti, vaša prognoza rezultata?

Više o utakmici > https://bit.ly/3Yw8nbd
KRAJ! Dinamo je osvojio samo bod kod Istre 1961 u Puli. Nažalost, čini se da je nakon utakmice izbio fizički okršaj između Bjelice i Tramezannija. Vaš komentar?

Više o utakmici > https://bit.ly/4h8Q433