Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nekoliko varijanti na stolu

Englezi smislili dosad neviđen koncept nastavka sezone: Za Dnevnik Nove TV komentirao ga je hrvatski novinar iz Engleske

Englezi su, pišu tamošnji mediji, smislili kako odigrati sve utakmice, a pri tome zadovoljiti sve mjere sigurnosti koje zahtijeva borba protiv koronavirusa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Devet je kola ostalo do kraja Premierlige. Liverpool ima 25 bodova prednosti nad Cityjem i kako stvari stoje do titule neće doći tek tako. Čelnici Premiershipa opet su sjeli za stol i raspravljali o načinu na koji bi mogli nastaviti sezonu. Otočki mediji danas su se tako raspisali o novom planu: preostala kola igrala bi se tijekom ljeta po trening-kampovima u engleskoj provinciji bez gledatelja. Igrači bi tamo bili smješteni u svojevrsnoj izolaciji i pod medicinskim nadzorom i ne bi dolazili u kontakt s vanjskim svijetom.

''Naravno da se tu trebaju uložiti dodatna sredstva i dodatni napori britanskog zdravstvenog sustava, jer ne radi se samo o klubovima i igračima koji bi se nalazili u tim kampovima, već i o svim novinarima, televizijskim ekipama i svima onima koji su neophodnima za odigravanje ovakvih susreta. To bi zaista bio nevjerojatan pothvat'', kaže za Dnevnik Nove TV Neven Cvijanović, hrvatski reporter Sportkluba s engleskom adresom.

gol expired Šokantna vijest: Gasi se uspješan klub koji dobro pamtimo kao Hajdukova europskog krvnika divider

Kolega Cvijanović naglasio je i kako nije siguran može li britanski zdravstveni sustav uopće u ovakvim trenucima osigurati dovoljan broj medicinskog osoblja koji bi bio neophodan za održavanje ovakvih susreta i je li moguće da ovakav scenarij dobije zeleno svjetlo.

"Čini mi se da je stara varijanta još uvijek realnija opcija"

''Uz ovu novu varijantu, još uvijek stoji i stari prijedlog koji je, čini mi se, i dalje realnija opcija od ove, a to je da se sezona nastavi kada se za to steknu uvjeti i to na način da se igra u nekom gušćem ritmu, na način da se igraju dvije utakmice tjedno.''

''Ne bi se igralo u kampovima, ne bi igrači i klubovi boravili u posebnim kampovima, već bi se igralo na stadionima, ali bez prisustva gledatelja uz televizijske kamere'', rekao je.

gol expired Skandalozan video: Svjetski prvak u boksu davao savjete kako tući ženu, suspendiran je uoči meča karijere divider

U bilo kojoj varijanti, najizgledniji je nogomet bez gledatelja, a naravno, nastavak sezone forsira se i zbog financijskog dobitka. Premierliga bi prekidom sezone izgubila oko milijardu eura od televizijskih prava. Čelnici daju sve od sebe da se ugovori s medijskim kućama, ali i sponzorima realiziraju. Ovo bi mogao biti i veliki TV događaj, jer bi se sve utakmice prenosile.

''Mislim da je taj televizijski dio u ovoj priči - naravno uz samo odigravanje lige - najvažniji i ne bi ipak to neprisustvo gledatelja bilo takav veliki udarac, posebno u ovakvim uvjetima gdje na sve moguće načine pokušavamo dovršiti sezonu.''

Klubovi su stali s radom, igrači ne treniraju, daleko su već i od one optimalne faze utreniranosti potrebne da bi se kakva-takva sezona nastavila. Povratak nogometa na TV ekrane značio bi i svojevrstan povratak života u normalu pa makar i pod tim posebnim uvjetima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider