Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prva žrtva koronavirusa

Šokantna vijest: Gasi se uspješan klub koji dobro pamtimo kao Hajdukova europskog krvnika

Koronavirus presudio je uspješnom klubu i višestrukom prvaku svoje države.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Šokantna vijest zatresla je sportsku javnost u Slovačkoj – tamošnji sedmerostruki nogometni prvak Žilina gasi se zbog posljedica pandemije koronavirusa.

Žilina je jedan od najuspješnijih slovačkih klubova, a potvrda o likvidaciji stigla je iz samog kluba. Proces je počeo u petak, a odluku je donijela tvrtka PRETO, jedini vlasnik kluba.

Klub je terminirao ugovore s 15 igrača, koji su ostali zatečeni ovom odlukom.

gol expired Skandalozan video: Svjetski prvak u boksu davao savjete kako tući ženu, suspendiran je uoči meča karijere divider

"Nikad ne bih rekao da se ovako nešto može dogoditi klubu poput Žiline. Ne znamo što će se dogoditi, sve je još svježe i treba se riješiti", rekao je češki branič Filip Kaša.

Žilina se o svemu oglasila u priopćenju na svojoj stranici.

"Klupska uprava bila je otvorena za pregovore o privremenom smanjenju plaća, ali igrači su htjeli da ih zastupa šef sindikata Jan Mucha. Što se tiče poštenja i lojalnosti klubu, to je apsolutno neprikladno i nepošteno. Zbog ovih okolnosti, gospodin Rastislav Otruba imenovan je za likvidatora MŠK Žiline", stoji u priopćenju o odluci koja je izazvala veliki šok u Slovačkoj.

gol expired Vrijednost igrača rapidno pada, milijarde su u igri: Man City i Barca najveći gubitnici; mali klubovi najmanji, ali… divider

Žilina je dobro poznato ime u Hrvatskoj zbog susreta s Hajdukom u trećem pretkolu Europske lige 2009. Slovaci su tada prošli s ukupnih 2:1 nakon pobjede 1:0 na Poljudu. Gostovanje u Slovačkoj pamte i brojni pripadnici Torcide zbog brutalnog tretmana tamošnje policije, zbog čega su na kraju potražili i dobili sudsku zadovoljštinu. 

Četiri godine kasnije Žilina je igrala protiv Rijeke u istoj fazi natjecanja. Momčad Matjaža Keka prošla je s ukupnih 3:2, nakon čega je šokirala Stuttgart i izborila grupnu fazu Europske lige.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider