Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Zadovoljština: I slovački sud stao na stranu Torcide

Hajdukovi navijači dobili su pravnu bitku na slovačkom sudu kojom je ukinuta zabrana ulaska u EU za 212 navijača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ružne scene brutalnog premlaćivanja navijača Hajduka u Žilini šokirale su hrvatsku javnost, a razvoj događaja bio je takav da se i sama Vlada RH pridružila osudi reakcije slovačke policije. Nezrela i nervozna reakcija slovačkih organa reda osuđena je i od UEFA-e koja je jasno dala do znanja da je njihova odluka o zabrani organiziranog gostovanja potpuno pogrešno protumačena.

Hajdukovi navijači čak su dobili i zabranu ulaska u EU, no stigla je vijest iz Žiline kako je usvojeno doslovce svih 212 uloženih žalbi te je svim Hajdukovim navijačima ukinuta petogodišnja zabrana ulaska u Slovačku i Europsku uniju', piše Slobodna Dalmacija.

Slovački odvjetnik Brabislav Rybanski dobio je bitku i odluka je konačna. Sada odvjetnici koje je Torcida angažirala razmatraju podizanje nove tužbe za naknadu štete ozlijeđenima i nadoknadu troškova onima koji nisu uspjeli gledati Hajdukovu utakmicu.

Torcida se zahvaljuje svim građanima koji su pomogli u skupljanju novca za pokretanje postupka. Sada slijedi postupak za vraćanje novca. Navijači su poručili kako će ga pametno iskoristiti, a sve će se javno objaviti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Sedam krugova Katra

Nastavi čitati
divider