Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
čije je to dvorište?

El Clasico (bez Hrvata) od kojeg opet strahuju u Realu: Hoće li se povijest ponoviti?

Večeras nas od 21 sat očekuje veliki derbi Reala i Barcelone u Madridu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Skoro točno prije godinu, 2. ožujka Real je doživio novi težak udarac od strane svog najvećeg rivala. Barcelona je u samo nekoliko dana okončala sezonu Reala u Kupu i prvenstvu, a tih dana isto je učinio Ajax u Ligi prvaka. Bio je to potpuni kraj Realove sezone u samo tjedan dana.

Prvo je Barca izbacila rivala iz Kupa kralja nakon uvjerljive 3:0 pobjede na Santiago Bernabeuu (u prvoj je bilo 1:1), a onda je Ivan Rakitić jedinim pogotkom na utakmici zabio nož u srce frustriranim madridskim navijačima.

Je li konačno stiglo vrijeme za prekid te frustracije koja u prvenstvu traje od 2014. godine? Naime, tada su posljednji put domaći navijači gledali pobjedu Reala protiv Barce na Bernabeuu.

gol expired Kralj Katalonije i Bernabeua: Nestvarne brojke Messija u Madridu uoči El Clasica divider

Teško razdoblje za Real godinu dana nakon kraha

Madriđani dočekuju rivala u ne baš sjajnoj formi. U posljednje dvije utakmice u prvenstvu ostali su bez pet bodova, protiv Celte na svom terenu (2:2) i Levantea u gostima (1:0). Prije toga Real Sociedad im je zabio četiri komada na Bernabeuu (4:3), a u posljednjoj utakmici i Manchester City je slavio u dvorištu Reala (2:1).

U posljednjih pet utakmica Kraljevi su slavili samo protiv Osasune u gostima s uvjerljivih 4:1, ali nisu pobijedili u posljednja tri susreta pred svojim navijačima. Novi posrtaj, i to opet protiv Barcelone, imao bi devastirajući učinak i za igrače i za navijače.

Pobjeda bi donijela preskakanje Barcelone i nadu u nastavak borbe za naslov španjolskog prvaka. Trofej je to kojeg jako žele, jer Barcina dominacija u posljednjih desetak sezona je zabrinjavajuća (osam naslova u 11 sezona).

Predrag Mijatović EKSKLUZIVNO iz Madrida: Peđa Mijatović o Modrićevoj Zlatnoj lopti i mogućem okršaju Hrvatska - Srbija divider

Ni u Barci nije bajno, ali dolaze na jedan od dražih im stadiona

Ono što može radovati Realovce je situacija u Barceloni. Ni tamo ne cvjetaju ruže. Igrači predvođeni Messijem u ratu su s upravom. Brojne ozljede pogodile su svlačionicu Qique Setiena i nije jasno u kojem će sastavu večeras istrčati.

Barca se u posljednjim utakmicama nešto podigla u formi iako im jako nedostaju golovi ozlijeđenog Luisa Suareza. Ono što je na strani Katalonaca je ta ubojita statistika u El Clasicu. Santigao Bernabeu je doslovno njihovo dvorište. Slavili su ovdje u posljednja četiri prvenstvena susreta i jednom u Kupu kralja. U posljednjih 10 El Clasica u gostima, slavili su čak šest puta!

gol expired Misteriozan sukob u svlačionici Reala: Velika zvijezda razbjesnila Zidanea divider

Vjerojatno bez Modrića i Rakitića u prvih 11

Gerrad Pique i Jordi Alba trebali bi se nezaliječeni večeras vratiti u sastav. Setien nije htio potvrditi da će zaigrati, a bez njih će gosti biti jako oslabljeni. Ivan Rakitić vjerojatno neće startati nakon što je opet zaradio kritike na utakmici kod Napolija.

Na drugoj strani vjerojatno neće biti ni Luke Modrića. Zinedine Zidane tvrdi kako nema ''slučaja Kroos'' kojeg je Modrić zamijenio netom prije utakmice sa Cityjem. Mladi Valverde i Casemiro su ''beton'' u Zizouvim planovima (iako Valverde pada u formi), a povratak Kroosa izbacit će Luku iz prvih 11 osim ako se Francuz ne odluči zaigrati s četvoricom veznjaka.

Setien kaže kako je nešto vidio u Guardiolinom slavlju ovaj tjedan kojeg je u Madridu gledao uživo, vidjet ćemo je li dobro vidio.

Vjerojatni sastavi:

Real: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos, Mendy –Casemiro, Valverde, Kroos – Isco, Vincious, Benzema

Barcelona: Ter Stegen – Semedo, Pique, Umtiti, Alba - Busquets, Arthur, De Jong – Vidal, Messi, Griezmann

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider