Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
orlovi potvrdili

Eintracht otkupio srpskog hit-napadača i poslao poruku velikanima: Hoće li biti velikog transfera?

Njemački klub je povukao očekivan potez, čeka se reakcija brojnih zainteresiranih za usluge mladog napadača.

Luka Jović (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Frankfurtski Eintracht objavio je na svojim internetskim stranicama da je od Benfice otkupio srpskog napadača Luku Jovića.

Jović je bio na dvogodišnjoj posudbi s pravom otkupa, a njemački klub očekivano je iskoristio tu opciju. Procjenjuje se da će portugalskom klubu platiti oko 12 milijuna eura uz postotak od buduće prodaje, a Jović je ugovorom vezan uz Eintracht do ljeta 2023. godine.

Mladi 21-godišnji napadač ove je sezone eksplodirao sa 17 golova u prvenstvu i osam u Europskoj ligi. Sjajnim igrama došao je na radar mnogih velikana: Bayerna, Barcelone, Reala…

Ipak, iz Eintrachta su u objavi poručili da su "čvrsto vezali Jovića uz klub", pa se nameće pitanje hoće li ga prodati već ovog ljeta ili će čekati da mu cijena još poraste. Naravno, moguće je i da ovako dodatno "nabijaju" cijenu i šalju poruku zainteresiranima da će morati duboko posegnuti u džep ako žele dovesti Jovića.

Orlovi igraju vrlo dobru sezonu i trenutno zauzimaju četvrto mjesto koje vodi u Ligu prvaka. Izbore li elitno klupsko natjecanje, imat će dobar argument ako žele Jovića zadržati još jednu sezonu.

U svakom slučaju, klub našeg Ante Rebića čekaju slatke brige. Okupili su sjajnu mladu momčad i igraju uzbudljiv nogomet; u borbi su za Ligu prvaka, a u četvrtak ih čeka uzvrat četvrtfinala Europske lige protiv Jovićeva sada već bivšeg kluba Benfice. Portugalci su na svom terenu slavili s 4:2 u prvom susretu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider