Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
TO BI BILO SJAJNO

Sprema se spektakl između Hrgovića i Usika već ove godine? "Meč će biti naređen ovaj tjedan''

Najmoćniji europski boksački promotor htio bi meč Usika i Hrgovića vidjeti već ove godine.

Filip Hrgović (Foto: Screenshot)

IBF bi ovog tjedna trebao potvrditi Filipa Hrgovića kao idućeg izazivača za napad na titulu svjetskog prvaka teške kategorije. 

Ta organizacija iduća je na redu, odnosno njihov obvezni izazivač trebao bi napasti Oleksandra Usika i njegove WBO, WBA te naposljetku IBF titule. 

Hearn želi meč organizirati odmah

Čim to IBF napravi, moglo bi se krenuti u organizaciju meča i to bi zapravo trebao biti pravilan slijed. Potvrdio je to Eddie Hearn, čovjek koji je dosad više puta bio Hrgovićev supromotor, pa tako i pri posljednjem meču, koji je Filip odradio protiv Demseyja McKeana.

Oleksandr Usik i Filip Hrgović Za Filipa Hrgovića postoje samo dvije opcije ako želi borbu protiv Oleksandra Usika divider

Hearn je potvrdio kako trenutačno stvari stoje te kako je spreman još jednom ući u organizaciju meča Oleksandra Usika, s obzirom na to da s njegovim promotorom Alexom Krassyukom gaji jako dobre odnose.

"Po mom mišljenju, ovog će tjedna taj meč biti naređen, Usik protiv Hrgovića. Kao opcija postoji iznimka da Usik traži borbu protiv nekoga drugog. Jedini za koga bi mu to prihvatili jest Tyson Fury, koji već ima ugovoren meč za listopad, pa prema tome i ne može tražiti iznimku", rekao je Hearn za Boxing Social te nastavio:

"Mislim da bismo trebali ući u organizaciju tog meča, idemo ga dogovoriti za prosinac. Sviđaju nam se Hrgovićeve šanse u tom meču, zasigurno je napredovao u posljednjih nekoliko borbi."

Moguće su komplikacije pri organizaciji

Svakako je lijepo čuti da i Hearn stoji na Hrgovićevoj strani te da želi taj meč, no neće biti lako ugovoriti ga, kao što nije sigurno ni da će Hearn biti promotor meča.

Filip Hrgović Objašnjavamo: Filip Hrgović je pred vratima raja, no što ako se dogovori meč Usika i Furyja? divider

Naime, Usikov tim jako je zadovoljan suradnjom s Poljacima te postoji mogućnost da ne uđu u zajedničku promociju s Hearnom i braćom Sauerland, koji će meč svakako htjeti dovesti u Englesku.

Dakle, slijedom toga postoji mogućnost da meč, ako bude naređen, završi na licitaciji honorara, a tu bi onda s jedne strane bili Krassyuk i Poljaci, a s druge strane Hearn i braća Sauerland. Meč bi išao onome tko ponudi više.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider