FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
evo koje

Za Filipa Hrgovića postoje samo dvije opcije ako želi borbu protiv Oleksandra Usika

Filip Hrgović obavezan je izazivač, a Oleksandar Usik ima dvije opcije. Prva je prihvatiti borbu s njim, a druga je napustiti titulu.

Oleksandr Usik i Filip Hrgović (Foto: Afp)

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović pobjedom sredinom kolovoza protiv Demseyja McKeana obranio je svoj status obaveznog izazivača po IBF-u i trebao bi biti prvi izazivač za pojasove koje trenutačno drži Oleksandar Usik.

No uspiju li dogovoriti okršaj protiv Tysona Furyja za ujedinjenje titula, Filip će morati malo pričekati. Trenutačno situaciju komentirao je ugledni boksački novinar Dan Rafael.

Cijela borba Usika i Duboisa:

"Gotovo pa i nema čovjeka koji ne želi vidjeti borbu Usika i Furyja, ali IBF će prema vlastitim pravilima narediti borbu protiv Hrgovića. Očekujem da će iz IBF-a uskoro poslati pismo i obavijestiti obje strane koliko vremena imaju za pregovore. Stoga, očekujem borbu Hrgovića i Usika“, započeo je.

"Jedino što to može spriječiti jest ako postignu dogovor o odstupanju. Kontaktiram svakodnevno s Hrgovićevim menadžerom Keithom Connollyjem. Kaže da Hrgović ne želi odstupiti, dugo je čekao i želi napasti titule. Ali uvijek je moguće da ih uvjere u suprotno, novac će govoriti.“

Dubois udario Usika ispod pojasa:

Ako dođe nemoralna ponuda Usikovu taboru, postoje dvije moguće opcije:

"Odluči li Hrgović kako se želi boriti za pojasove, mogu se dogoditi dvije stvari, prva je borba protiv Usika, a druga je da Usik napusti titulu i Hrgović dobije borbu protiv nekog drugog za slobodnu titulu", rekao je Rafael pa rekao što on misli kako će se priča rasplesti:

"Uđe li Usik još jednom u ring ove godine, očekujem da će to biti s Hrgovićem jer je obvezan izazivač. Fury je glavna Usikova meta, ali on nije dostupan više u ovoj godini. Usik bi se mogao boriti s Hrgovićem, ako se dogovore, a kad Fury odradi svoju cirkusku točku s Ngannoum, mogu se boriti njih dvojica. Jasno, pod uvjetom da Fury dobije Ngannoua, a Usik Hrgovića."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider