Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Željno ga iščekuju

Domaćin kontinentalne smotre doživio fijasko: Hajduk dobiva (ne)očekivano pojačanje?

Ismael Diallo propustio je Hajdukove pripreme zbog obaveza s reprezentacijom Obale Bjelokosti.

Ismael Diallo (skroz lijevo) (Foto: Goran Mehkek/Cropix)

Obala Bjelokosti, domaćin Afričkog kupa nacija, doživjela je težak poraz od Ekvatorske Gvineje (0:4) u susretu 3. kola skupine A i tako uvelike smanjila šanse za prolaz u osminu finala.

To znači da bi Hajduk mogao dobiti neočekivano pojačanje, i to puno prije nego što su očekivali. Naravno, radi se o Ismaelu Diallu, lijevom beku koji je preskočio pripreme za drugi dio sezone, u kojem se Splićani bore za naslov prvaka, zbog reprezentativnih obaveza.

Martin Baturina Fabrizio Romano: Započeli su pregovori za Martina Baturinu, želi ga dovesti Hrvat divider

Teškom ozljedom Darija Melnjaka, Diallo je postao prvi, a može se reći i jedini izbor trenera Mislava Karoglana za kritičnu poziciju u momčadi. Njegovim odlaskom na Afrički kup nacija, Splićani su upali u probleme, tako da su morali potražiti alternativno rješenje u momčadi.

Isprobali su Fahda Moufija na poziciji lijevog beka, Marokanac je zadovoljio i opravdao povjerenje, no svima bi bilo puno draže da ne moraju seljakati igrača s jedne na drugu poziciju.

Nikola Karabatić Francuzi riješili i hrvatske krvnike na Euru: Da smo pobijedili Island, sada bismo bili sretni divider

Zbog toga se na Poljudu s velikim zanimanjem prati Afrički kup nacija, ispadne li Obala Bjelokosti već u prvom krugu, Diallo se vrlo brzo vraća u konkurenciju.

Istina, ionako ne bi mogao igrati protiv Rijeke na otvaranju drugog dijela sezone zbog tri žuta kartona, no bio bi potpuno spreman za teško gostovanje kod Osijeka u sljedećem kolu.

No još uvijek nije sve gotovo, postoji mogućnost da Obala Bjelokosti osigura plasman u osminu finala pod jednim uvjetom - ako se nađu među četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije, sigurno idu dalje, a to će onda svakako odgoditi Diallov povratak na Poljud.

Dodajmo kako Obala Bjelokosti nakon tri kola grupne faze ima tri boda i nalazi se na trećem mjestu skupine A.

Raspored Hajduka u proljetnom dijelu sezone:

Hajduk - Rijeka (28. siječnja).
Osijek - Hajduk (3. veljače)
Hajduk - Slaven Belupo (10. veljače)
Rudeš - Hajduk (17. veljače)

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider