Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
snažni francuzi

Francuzi riješili i hrvatske krvnike na Euru: Da smo pobijedili Island, sada bismo bili sretni

Da je Hrvatska pobijedila Island, sada bismo se veselili toj pobjedi Francuske.

Nikola Karabatić (Foto: Profimedia)

Rukometaši Francuske idu u polufinale Eura u Njemačkoj. Sjajni Francuzi nakon Hrvatske pobijedili su i Austriju 33:28.

Da je Hrvatska pobijedila Island, sada bismo se veselili toj pobjedi Francuske jer Austrija u toj utakmici ne bi smjela pobijediti, no sada nam je svejedno.

Francuska je ovom pobjedom praktički osigurala i prvo mjesto u skupini. Preskočiti je može tek Mađarska, koja bi trebala večeras poraziti Njemačku, a potom u zadnjem kolu i Francusku. Zanimljivo, bio je to prvi poraz Austrije na ovom prvenstvu i još uvijek može do polufinala, no mnogo toga se mora poklopiti.

Vedran Zrnić, komentar s desnog krila Duvnjak nam i dalje treba, morao je više igrati kad se odlučivalo divider

Austrija je sjajno otvorila utakmicu, povela je 4-1, no Francuska je uspjela posložiti redove. Aktualni olimpijski pobjednici su izjednačili na 7-7, a u minutama koje su slijedile i povesti s tri razlike (15-12). Međutim, Austrija je u završnici prvog dijela uzvratila serijom 4-0 i na odmor otišla s golom viška (16-15).

U drugom dijelu Francuska je ponovo pobjegla na +3 (21-18), no Austrija je još jednom izjednačila (22-22). Francuska je u ipak u posljednjih 10 minuta uspjela prelomiti utakmicu. Pet minuta prije kraja odabranici izbornika Guillaumea Gillea poveli su 30-26 i do kraja susreta zadržali su prednost za konačnih 33-28.

Francusku su do pobjede predvodili Dika Mem i Ludovic Fabregas sa po sedam obrana, dok je Samir Bellahcene imao 15 obrana. U austrijskim redovima najefikasniji su bili Mikola Bylik i Lukas Hutecek sa po šest golova.

Standings provided by Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider