Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Navijači bijesni

Dinamo napravio šokantan potez: "Izgleda da je blagajna prazna, tražili su izbacivanje iz Europe"

Dinamo je prodao Roberta Ljubičića, što možda i ne bi bio neki problem da njegov novi klub nije AEK. Dinamo će za njega inkasirati oko 3 i pol milijuna eura, a ovo je prvi transfer koji je odrađen u skladu s novim statutom - uz obavezno odobrenje Izvršnog odbora.

Nakon sapunice oko transfera Brekala u Hajduk i međusobnih optužbi Dinama i menadžera Andya Bare, kasni noćni sati donijeli su novi šok za Dinamove navijače.

Robert Ljubičić Sabotaža u Maksimiru: Tko bi to još napravio!? Dinamovi čelnici bez srama prodaju ponos Svetinje divider

Prodan je Robert Ljubičić što možda i ne bi bio neki problem da njegov novi klub nije AEK. Dinamo će za njega inkasirati oko 3 i pol milijuna eura, a ovo je prvi transfer koji je odrađen u skladu s novim statutom - uz obavezno odobrenje Izvršnog odbora.

Schalke Šok i nevjerica u Njemačkoj: Slavnom klubu prijeti gašenje i novi početak u amaterima! divider

Robert Ljubičić stigao je u Dinamo prije godinu i pol kao veznjak, no igrao je kao lijevi bočni. S obzirom na broj igrača na pozicijama na kojima bi mogao igrati ova prodaja toliko ne čudi.

"AEK je tražio da Dinamo izbace iz Europe"

No, bijes navijača izazvao je klub u koji je Ljubičić prodan. Grčki AEK. Bad Blue Boysi nisu ljetos silazili s naslovnica zbog sukoba s AEK-ovim navijačima. Jedan od AEK-ovih navijača je poginuo, a stotinjak Boysa provelo je u grčkim zatvorima nekoliko mjeseci.

„Većina navijača smatra da je narušen dignitet kluba jer nije samo tu stvar navijača već institucionalni odnos dva kluba. Sjećamo se kakve su to bile poruke i rafalne paljbe čak se i tražilo izbacivanje Dinama iz Europskih kupova od strane AEK-a. Tako da to sve vodi priču u drugi smjer. Pitanje je što sve iza toga stoji i kolika je nestašica financijskih sredstava. Izgleda da je blagajna prazna kad se ide na ovaj potez“, kaže kolumnist gol.hr-a Ivica Medo.

"Slaganje lista za izbore diže buku. U Dinamu ima previše struja koja se bore za vlast"

Ovaj transfer je ujedno i prvi odrađen u skladu s novim statutom. Kako je iznos veći od 3 milijuna morao ga je odobriti Izvršni odbor. Protiv su bili predstavnici navijača Nauković i Skender.

Robert Ljubičić Robert Ljubičić (Foto: Boris Kovacev / CROPIX)

No, osim slaganja momčadi u Dinamu su u fokusu i slaganja lista za nadolazeće povijesne izbore. Dana 2. ožujka navijači će glasati sigurno za dvije liste. Otto Barić, zagrebački arhitekt, sin proslavljenog trenera istog imena nositelj je jedne. Drugu slažu navijači čiji su predstavnici već uključeni u rad kluba i sudjelovali su u donošenju novog Statuta.

„Kao u pravoj politici, buku će podignuti pogotovo oni koji su ispali sa liste. Mala bara, puno krokodila, u Dinamu ima i previše struja. A neki su tek sada shvatili da zaposlenici ne mogu biti članovi klupskih tijela. Pitanje je tko je to znao, a tko nije i tko se koga želi riješiti.“

Za ponedjeljak je sazvana izvanredna sjednica Izvršnog odbora. Tema o kojima se mora raspravljati je puno, a jedna od njih sigurno će biti i lista 35 koju bira Izvršni odbor.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider