Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Juriš na Ligu prvaka

Još jedan dokaz da čelnici Dinama glavinjaju u magli: Modri vraćaju "rekordnog" napadača

Dinamo je započeo pripreme za napad na novu Ligu prvaka vraćanjem u momčad Maria Gavranovića…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Da čelnici Dinama posljednjih mjeseci glavinjaju kao guske magli, govori i slučaj Marija Gavranovića.

Švicarski Hrvat već se oprostio od modrog dresa, i to nekoliko dana prije isteka ugovora. Bio je neugodno iznenađen kada nije pronašao svoje ime u zapisniku za utakmicu u Velikoj Gorici.

Nitko mu iz kluba nije to objelodanio, što opet govori o tome kolika smušenost vlada u Plavim salonima potkraj sezone. Gavranović se dao u potragu za novim klubom, a onda je uslijedio iznenađujući poziv iz Maksimira. Stigla je vijest da mu je Dinamo ponudio novi ugovor i on ga je, čini se, prihvatio.

Dinamo vraća Gavranovića

Prilično je jasno što se dogodilo. Zaokret je uslijedio nakon što su u Maksimiru shvatili da zapravo nemaju alternativu u napadu. Golgeterska kriza je duboka. Sandro Kulenović zasad se ne pokazuje kao pojačanje, a Bruno Petković ima laganih problema s ozljedama i nije u briljantnoj formi, dok je neko novo pojačanje na dugom štapu.

gol expired Barcelona pronašla novog trenera, ali ne slažu se svi s tom idejom: Uspješan je, ali dugo bez posla divider

Budući da financijska situacija nije bajna, prije bi se reklo da je poludramatična, teško je očekivati da će Dinamo dovesti viđenije ime. Antonio Čolak ostaje tek želja, Rijeka navodno traži tri milijuna eura, a to je cifra koju Dinamo ne  može platiti u ovom trenutku. Kada su se prebrojili, maksimirski mudrijaši zaključili su da im je najisplativije nazvati Gavranovića, koji stalno ističe da je Dinamo klub za koji navija od djetinjstva.

Jedna mrlja pred kraj ugovora nije ga mogla odvratiti od voljenog kluba. Predobro je zarađivao da bi se dugo ljutio, a i pitanje je je li uopće imao drugih ponuda? Kako je odigrao ovu sezonu i s obzirom na to da se spekuliralo da je u Dinamu zarađivao 800 tisuća eura godišnje, teško da je bilo puno prosaca.

Rekordna igračka plaća

Uglavnom, Gavranović je pristao na novi ugovor s Modrima, naravno pod drukčijim, recesijskim uvjetima. No ako je dobio i polovicu iznosa od bivše plaće, nije malo. Imao je najveću igračku plaću u Dinamu, a i sad će biti blizu vrha.

Što će Dinamo dobiti s Gavranovićem? E, to je već kompliciranije pitanje. Njegova forma bila je u padu. U sezoni na izmaku upisao je 19 nastupa i postigao četiri gola. U Ligi prvaka je imao tri nastupa i jedan gol. Više nego skroman učinak. Treba imati u vidu da je praktički cijeli proljetni dio sezone prosjedio je na klupi ili uopće nije bio u kadru. Dinamo mu je već zimus dao do znanja da može tražiti novi klub.

gol expired Nekoć veliki Dinamov talent na raskrižju karijere: Hitno mora naći klub u kojem će igrati divider

Kad nije igrao, jasno je da ne može biti u bogzna kakvoj formi. U Dinamu vjerojatno vjeruje da može uhvatiti formu do početka kvalifikacija za Ligu prvaka. Nije nemoguće, jer Gavranović je iskusan igrač, napunio je trideset godina i prošao je puno toga u karijeri. Ima kvalitetu i možda se može vratiti u staru formu ili barem tu negdje. Vrijeme će pokazati, no jasno je da bi bilo prilično riskantno sve staviti na njegov broj.

Igrokaz završen? Zoran Mamić jedini ozbiljan kandidat

Dinamo vjerojatno neće ići u prodaju ključnih igrača do raspleta kvalifikacija. Toliko još u Maksimiru mogu izdržati. No ako ne bude kvalitetne prodaje, vjerojatno neće biti ni značajnije kupovine. Mnogo toga sugerira da će Modri u novi juriš na Ligu prvaka sa starim snagama. U tom kontekstu gledano, Gavranović će biti Petkovićeva zamjena.

gol expired Mbappe prekinuo slatke snove Madriđanima: Poslao poruku koja se neće svidjeti Realu divider

A tko će voditi Modre s trenerske klupe? Sve je izvjesniji rasplet koji smo u startu predvidjeli. Da se previše ne ponavljamo, sve ste mogli pročitati na našim stranicama u seriji tekstova o krizi u Maksimiru. Samo ćemo reći da se igrokaz s teškašima lagano zaključuje, ako već nije zaključen. Zoran Mamić ostaje jedina ozbiljna opcija.

Hrvatski treneri sve zanimljiviji Europi

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider