Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vrijeme curi

Nekoć veliki Dinamov talent na raskrižju karijere: Hitno mora naći klub u kojem će igrati

Ćorić je proveo sezonu u redovima španjolskog drugoligaša Almerije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je proveo sezonu u Almeriji, Ante Ćorić (23) vraća se u Romu, javljaju talijanski mediji.

Ćorić je prošlog ljeta otišao na posudbu u redove drugoligaškog španjolskog kluba, a Roma je dobila 400 tisuća eura. Otkupna klauzula iznosila je 6 milijuna eura, no Almeria se nije odlučila otkupiti Ćorićev ugovor.

gol expired Mbappe prekinuo slatke snove Madriđanima: Poslao poruku koja se neće svidjeti Realu divider

Ćorić očito nije ostavio dovoljno snažan dojam na Andalužane. Upisao je 15 nastupa u Segundi i jedan u Kupa kralja. U ukupno 618 odigranih minuta upisao je tri asistencije. Realno, skroman učinak za ofenzivnog veznog. No treba imati u vidu da se Ćorić u prosincu ozlijedio i da mu je to u mnogome otežalo situaciju. 

Inače, Almeria je imala dobru sezonu, završila je na četvrtom mjestu i izborila je doigravanje za Primeru, tako da će sljedeće sezone možda igrati u elitnoj španjolskoj ligi.

Budući da Ćorić nije u planovima Romina trenera Paula Fonsece, može se očekivati nova posudba, no još se uvijek ne zna gdje će nastaviti karijeru.

gol expired Kaos u Milanu, što se sve dogodilo? Zbog njega su potjerali Bobana, a sada će baciti milijune u vjetar divider

Nekoć veliki talent Dinama već dvije-tri sezone stagnira, najblaže rečeno. Ne razvija se ni približno onako kako se očekivalo. Jedno vrijeme je bio najveći „projekt“ zagrebačkog kluba, no naposljetku je i u Dinamu imao povećih problema, što zbog tinejdžerskih mušica i promašenih savjeta, a što zbog odnosa kluba i trenera.

Ukratko, nije igrao koliko se nadao. Ipak je uspio napraviti u financijskom smislu odličan transfer u Romu. Međutim, u igračkom smislu nije odveć napredovao, barem to ne pokazuje dosadašnja statistika u Romi i Almeriji.

Ćorić je na raskrižju karijere. Ima 23 godina i još ima vremena napraviti velike stvari. No vrijeme curi, vremena je sve manje. Je li krivo vođen ili je nešto drugo pitanju, to on najbolje zna.

gol expired Bizaran slučaj u posrnulom prvoligašu: Dođite sami na utakmicu, izgubili smo ključeve autobusa divider

Vrijeme se ne može vratiti, ali ako želite izvući prave zaključke, trebali bi podvući crtu i vidjeti gdje se griješilo. Bez kvalitetne analize i dalje će tapkati u mjestu. Ključno je pitanje što sad može napraviti da mu karijera krene uzlaznom putanjom?

Za početak bi mu menadžer trebao naći klub u kojem će igrati u kontinuitetu. Teško da u velikim ligama ima klubova koji mu mogu zajamčiti vrlo dobru minutažu. Vidimo da se ni u španjolskom drugoligašu nije lako izboriti za mjesto pod suncem. Nogomet se igra i u nekim manjim ligama.

Naravno, klubovi iz manjih liga teško da mogu platiti koliko on zarađuje u Romi. Ali ako želi igrati, ako ne želi tumarati u začaranom krugu, nečeg se mora odreći. To je logičan zaključak. No svatko ima svoj put i najbolje zna koji su mu prioriteti. U svakom slučaju, želimo mu puno sreće, kao i svakom hrvatskom nogometašu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider