Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
polemike u kataloniji

Barcelona pronašla novog trenera, ali ne slažu se svi s tom idejom: Uspješan je, ali dugo bez posla

Quique Setien pleše na rubu provalije, a nova imena već su na radaru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona bi uskoro mogla dobiti novog trenera. Quique Setien nije uspio pretvoriti Barcelonu u pobjednički stroj, a čini se da je i sam svjestan da neće još dugo izdržati na klupi.

Nakon poraza od Osasune i oštrih izjava Lionela Messija i sam je priznao da ''nije siguran što mu slijedi.''

Sljedeći je Barcin izazov uzvratna utakmica osmine finala Lige prvaka protiv Napolija 8. kolovoza, a nije isključeno da već dotad dobiju novog trenera. Kao jak kandidat u posljednje vrijeme nameće se Laurent Blanc.

Sportski direktor je za Blanca, predsjednik ima drugog favorita

Njega je ponudio moćni agent Jorge Mendes, a da se nešto kuha, potvrđuje i naslovnica uglednog francuskog L'Equipa, koji se na kioscima u srijedu pojavio s velikom Blancovom slikom i opširnom reportažom o njegovu mogućem dolasku u Barcelonu.

Po njima, Blancov sunarodnjak Eric Abidal najveći je zagovornik dovođenja Blanca, ali predsjednik Josep Maria Bartomeu na klupi bi radije vidio Ronalda Koemana.

gol expired Nekoć veliki Dinamov talent na raskrižju karijere: Hitno mora naći klub u kojem će igrati divider

Međutim, Blancov angažman zasigurno je mnogo realnija opcija jer je Komean trenutačno izbornik Nizozemske, dok je Blanc bez posla.

Oba kandidata ispunjavaju bitan uvjet Barcine uprave – igrali su u Barceloni i dobro poznaju klub. Koeman je ostavio znatno dublji trag, igrao je u Kataloniji šest godina, a Blanc jednu sezonu.

Bivši francuski stoper posljednji trenerski angažman imao je u PSG-u, koji je napustio 2016. Prema L'Equipeu, želi se vratiti poslu nakon duge pauze. S 54 godine još uvijek je u trenerskom naponu snage.

Kratka, ali trofejna karijera, pa duga pauza

Blancova trenerska karijera bila je vrlo uspješna – već na samom početku osvojio je četiri trofeja s Bordeauxom. Bio je prvak i osvajač Kupa 2009. te Superkupa 2008. i 2009.

Nakon toga preuzeo je Francusku u teškom trenutku, u kaosu koji je nastao nakon mandata Raymonda Domenecha. Tricolore je odveo do četvrtfinala Eura 2012., nakon čega je odstupio.

Njegov treći i posljednji posao bio je u PSG-u. Parižani su u tom trenutku već bili nadmoćni u Francuskoj, s njima je osvojio 11 trofeja u samo četiri sezone.

gol expired Kaos u Milanu, što se sve dogodilo? Zbog njega su potjerali Bobana, a sada će baciti milijune u vjetar divider

Ipak, njegovi nastupi u Ligi prvaka označeni su neuspješnima pa je napustio klub. L'Equipe je tada pisao da je dobio čak 22 milijuna eura otpremnine, što zasigurno djelomično objašnjava zašto nije radio nakon toga.

Ipak, čini se da je Blancu odmor dosadio i da želi nazad u akciju. Navodno je jako zagrijan za Barcelonu iako bi je preuzeo, barem za početak, na jednu sezonu, dok ne dođe Xavi, Patrick Kluivert ili već netko koga na Camp Nouu vide kao dugoročnije rješenje.

Oba kandidata ispunjavaju bitan uvjet – igrali su u Barceloni i dobro poznaju klub. Koeman je ostavio znatno dublji trag, igrao je u Kataloniji šest godina, a Blanc jednu sezonu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider