Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pojačanje u napadu

Ništa od Kanea: Manchester United okreće se hit igraču Bundeslige

Predsjednik Tottenhama Daniel Levy odlučan je u namjeri da Kanea zadrži barem još jednu sezonu, stoga su se u Manchester Unitedu okrenuli alternativnom pojačanju.

Erik Ten Hag (Foto: Afp)

Manchester United zainteresiran je za napadača iz Bayer Leverkusena Moussu Diabyja.

Francuski reprezentativac u Bundesligi prikazao se u odličnom svjetlu zabivši 14 golova kojima je pridodao još 11 asistencija. Ovaj izdanak škole nogometa PSG-a u svojoj domovini se nije mogao probiti u prvu momčad, ali je zato njegov talent prepoznao Xabi Alonso pod čijom paskom 23-godišnji napadač briljira.

Njegove impresivne partije skrenule su na njega pozornost mnogih klubova. Osim Uniteda za Diabyja su zainteresirani također Tottenham, Newcastle i Arsenal.

Diaby se odlično snalazi na oba krila, iako preferira ono desno. U Unitedu su na toj poziciji ove sezone ordinirala dva vrlo skupa pojačanja, Jadon Sancho i Antony.

Luka Modrić Luka Modrić odbio mega-ponudu iz Saudijske Arabije: Radi se o zapanjujućem iznosu divider

Niti jedan od njih nije opravdao uloženi novac. Štoviše, za Sancha se smatra kako bi ovo ljeto mogao potražiti novi klub. Za njega je do sada najviše interesa pokazala Borussija Dortmund gdje je Sancho prije dolaska u United prikazivao najbolji nogomet karijere.

Što se tiče Antonyja njemu je ovo bila prva sezona u Premier ligi, stoga je Ten Hag sklon pružiti mu još jednu šansu u nadolazećoj sezoni kako bi se iskazao.

Prva želja Manchester Uniteda, već drugu sezonu zaredom je Harry Kane. Njegov transfer svi navijači Crvenih vragova željno iščekuju, no do njega, čini se, neće doći.

Pep Guardiola Tek je osvojio Ligu prvaka, ali već se zna kad će Pep napustiti City? divider

Predsjednik Spursa, Daniel Levy, odbija svojeg najvrjednijeg igrača prodati direktnom konkurentu iz Top Sixa. Ukoliko dođe adekvatna ponuda Kane bi mogao put Madrida u Real jer sa čelnicima Kraljevskog kluba ima dobar odnos još od transfera Luke Modrića i Garetha Balea.

U crvenom dijelu Manchestera stoga su se okrenuli Diabyju koji je nešto jeftiniji. Bayer Leverkusen za njega traži odštetu od 65 milijuna eura, prenose engleski mediji. United je također na pragu potpisa stopera Min-jae Kima iz Napolija. Njegova usluge Crveni vragovi platit će više od 50 milijuna eura.

Uz Diabyja, Manchester United najviše se povezivao sa kupnjom Masona Mounta. Prema navodima poznatog nogometnog insidera Fabrizia Romana taj posao blizu je dogovoru jer su klub i igrač već ispregovarali uvjete.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider