Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pojačanje u obrani

Sezona još nije ni završila, a United je već pronašao prvo pojačanje

Stoper Napolija Min-jae Kim sve je dogovorio sa Manchester Unitedom te će u ovom prijelaznom roku potpisati za Crvene vragove, izvještavaju engleski mediji.

Erik Ten Hag (Foto: Afp)

Prije službenog početka prijelaznog roka United je osigurao svoje prvo pojačanje. Riječ je o Koreancu Min-jae Kimu. On je dugo bio želja trenera Manchester Uniteda Erika ten Haaga koji u njemu vidi rješenje za poroznu obranu Vragova iz Manchestera.

Uz pridošlicu Kima, obrana Uniteda postati će prekobrojna pa bi tako momčad mogla napustiti čak četiri braniča. Vječno ozlijeđeni Phil Jones zasigurno će otići iz kluba, a njemu bi se trebali pridružiti i Lindelof, Tuanzebe te najskuplji branič u povijesti, Maguire. Svjesni su u klubu kako na ovoj četvorci neće mnogo zaraditi, ali i njihovo samo skidanje sa plaće značajno će olakšati budžet kluba.

Kim je igrao važnu ulogu u Napolijevom osvajanju Scudetta, prvom nakon 33 godine čekanja. Odigravši 33 utakmice u Serie A bio je nezamjenjiva karika u momčadi Luciana Spallettija.

Crveni vragovi za usluge južnokorejskog braniča morati će izdvojiti 64 milijuna eura, što nikako nije mala svota. Ukoliko je ta cifra koju navode engleski mediji zaista točna, Napoli bi prodajom Kima u samo jednoj sezoni na njemu zaradio 42 milijuna eura. Podsjetimo, Kim je prošle sezone došao iz Fenerbachea za 22 milijuna eura.

Možda baš transfer Kima označi i otvaranje novih razgovora između ova dva kluba. Naime, nije tajna da pola Europe želi Napolijevu udarnu iglu Osimhena, a United je na vrhu liste udvarača.

Weghorst je samo privremeno rješenje koje je Ten Hag izvukao na polusezoni, dok bi dolazak prvog strijelca talijanske lige označio kako United ozbiljno misli ugroziti gradskog rivala iduće sezone.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider