Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Piše engleski Guardian

Tek je osvojio Ligu prvaka, ali već se zna kad će Pep napustiti City?

Pep Guardiola je nakon sedam godina osvojio Ligu prvaka s Manchester Cityjem.

Pep Guardiola (Foto: Afp)

Bila je ovo sezona iz snova za Manchester City. Osvojili su trostruku krunu, a Pep Guardiola je napokon uspio u svom naumu i uzeo toliko željenu Ligu prvaka.

Građani su dosegnuli svoj vrhunac i mnogi se pitaju što sada slijedi? Pripreme za novu sezonu su u punom jeku, a promjena u igračkom kadru će svakako biti. Traže se pojačanja, a engleski div je ozbiljno zagrizao za dva Hrvata.

Sve su dogovorili s Mateom Kovačićem, a kako bi završili transfer moraju se dogovoriti s Chelseajem oko visine odštete. Drugi Hrvat na popisu je sjajni Joško Gvardiol, kojeg Pep obožava i smatra fantastičnim nogometašem.

Joško Gvardiol City želi Gvardiola: Pep ga obožava, a za Hrvata će platiti rekordnu odštetu? divider

No za talentiranog Hrvata morat će iskrcati popriličnu odštetu, najveću za braniča dosad. Barata se tako iznosom većim od 100 milijuna eura, a je li City spreman toliko duboko zagrabiti u vreću novca, tek ćemo saznati.

Dugo je ljeto, no što je s Pepom? Kakva je njegova budućnost na klupi Cityja, naravno, malo bi tko pomislio da u ovom trenutku oupće pomišlja na odlazak s klupe, no Guardian tvrdi da se već zna kada će katalonski stručnjak napustiti klupu engleskog diva.

Budući da ima ugovor do ljeta 2025., a novi ne misli potpisavati, Pep bi trebao otići za dvije godine. 

Pep je dosad pet puta osvojio englesku Premier ligu, dva puta FA kup, četiri puta engleski Liga kup i dva puta engleski Superkup, a posljednji trofej u bogatoj kolekciji je dakako Liga prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider