Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nekad su vladali

Zabio hat-trick i odgovorio na glasine o Barci: Okuplja li Koeman novu nizozemsku koloniju?

Memphis Depay postigao je hat-trick na utakmici protiv Dijona.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvoj utakmici drugog kola francuskog prvenstva Lyon je sa 4-1 u petak navečer pobijedio Dijon. Lyon je nastup u domaćem prvenstvu započeo kolo kasnije zbog nastupa u Ligi prvaka gdje je stigao do polufinala u kojem ga je porazio minhenski Bayern. Iako su poveli gosti, Lyon je odgovorio s četiri gola od koja je tri postigao Memphis Depay.

Iako su dva od tri pogotka bila s 11 metara, to ne umanjuje nastavak sjajne forme nizozemskog nogometaša koji u zadnje vrijeme s kapetanskom trakom briljira u Lyonu iako je iz Manchester Uniteda stigao s epitetom promašene investicije.

gol expired Messi promijenio taktiku i dobio hladan tuš: Čelnici Barcelone šokirali Argentinca divider

Koeman želi dečke iz Oranja

No sada je situacija toliko drukčija da se sve više priča o njegovom prelasku u Barcelonu. Naravno, razlog je Ronald Koeman koji je preporodio nizozemsku reprezentaciju koju je doveo do finala Lige nacija nakon brojnih neuspjeha koje je Oranje doživljavalo posljednjih nekoliko godina.

''Još sam ovdje, ali mogu sanjati o velikim klubovima. S Koemanom još nisam razgovarao, vidje ćemo što će biti'', rekao Depay nakon utakmice.

Od prije se spominje mogući dolazak Georginija Wijnalduma koji još uvijek nije produžio ugovor s Liverpoolom, a treći i član nove Nizozemnske koji se veže za mogući transfer u Barcelonu je nogometaš Ajaxa koji je prošlog ljeta bio povezivan s Real Madridom. Donny van de Beek visoko je cijenjen u svome Ajaxu što mu trenutno otežava transfer. Za ispod 55 milijuna eura u Amsterdamu ne žele ni čuti, a to trenutno Barca ne može platiti.

No katalonski mediji pišu kako je Nizozemac određenim kanalima poručio da je spreman čekati rasplet situacije oko Lionela Messija koji bi za Barcelonu možda ''otključao'' mnoge potencijalne dolaske. Koeman je navodno jako zapeo da ga dovede u Kataloniju u kojoj bi se tako ponovo mogla stvoriti mala nizozemska kolonija.

Čvrsta veza Nizozemske i Katalonije

Podsjetimo, otac moderne Barcelone je preminuli Johan Cruyff koji im je 1992. donio prvi naslov prvaka Europe pogotkom upravo Ronalda Koemana. Nekoliko godina nakon odlaska Cruyffa Barcu je preuzeo tvorac europskog prvaka Ajaxa, Louis Van Gaal koji se ponovo vratio 2003. godine te udario temelje novom naslovu u Ligi prvaka pod vodstvom još jednog Nizozemca, Franka Rijkaarda 2006. godine.

Tih su godina Barcin dres nosili Kluivert, Overmars, De Boer, Cocu, Van Bronckhorst, Bogarte, Davids, Van Bommel i ostali, a uskoro bi osim Frankieja De Jonga mogli gledati nova nove snage Oranja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider