Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hladni rat na Camp Nouu

Messi promijenio taktiku i dobio hladan tuš: Čelnici Barcelone šokirali Argentinca

Messi je promijenio strategiju izlaska s Camp Noua...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sapunska opera s Camp Noua ide dalje. Informacije oko mogućeg odlaska Lionela Messija iz Barcelone mijenjaju se praktički iz sata u sat.

Messi je navodno promijenio strategiju izlaska. Nakon što je utorak poslao faks na adresu kluba, u kojem je navodno inicirao transfer, i to bez odštete, sada je zatražio sastanak s čelnicima Barce kako bi pronašao prihvatljivo rješenje. To je najnovija informacija katalonskog El Periódica, koju su prenijeli praktički svi viđeniji španjolski mediji.

gol expired Veliki hrvatski talent i budućnost Vatrenih među TOP 5 nada Bundeslige: Potpisao pro-ugovor, Olića je oduševio divider

Priča ide ovako: Messi nije odustao od odlaska, no u međuvremenu je shvatio da ne može otići besplatno, ali niti pod uvjetima klauzule od 700 milijuna eura. Ukratko, Messi želi da se odredi realna cijena i da se rastane s klubom pod egidom – čist račun, duga ljubav. 
Iz predsjedničkog ureda katalonskog kluba nisu ni trepnuli. Ostali su čvrsto pri svojoj poziciji.

Messi promijenio taktiku

„Ili ćeš doći produljiti ugovor ili nemamo o čemu razgovarati“, navodno je poruka koju je Messiju poslalo čelništvo kluba. Argentinac je navodno ostao šokiran.

Josep Maria Bartomeu i njegovi pobočnici žele ostaviti dojam kako ni za milimetar nisu promijenili mišljenje. Bartomeu šalje poruku kako neće otvoriti pregovore s bilo kojim klubom o prodaji argentinskog igrača. Ili će netko doći sa 700 milijuna eura ili će Messi i dalje nositi dres Barce. To je stajalište koje su zauzeli i zasad ga ne žele promijeniti.

UFC: Aleksandar Rakić vs Anthony Smith Srbijanski nokauter Rakić izdominirao bivšeg izazivača: "Prošli smo pakao u Zagrebu. Moraju me ozbiljno shvatiti" divider

Dakle, čini se da su pregovaračke strane zasad prilično udaljene od dogovora. Messijev otac i menadžer Jorge trenutačno je u Argentini. Navodno bi u nedjelju trebao doći u Barcelonu. Do tada vjerojatno neće biti konačnog rješenja.

El Periódico tvrdi da će Barca pokušati uvjeriti Messija da ostane u klubu, dok se Argentinac danas nije predomislio i dalje misli da je njegov era u Barceloni završena.

U nedjelju stiže tata u Barcelonu

U nedjelju bi se Messi mogao pojaviti u javnosti sa suigračima kako bi prošao medicinske testove, a u ponedjeljak će biti pod vodstvom Ronalda Koemana na prvom treningu ove nove sezone.

Tomu se nadaju čelnici i navijači Barcelone. Argentinac se i dalje javno ne oglašava, kao i Bartomeu poruke šalje preko medija. Obojica taktiziraju i jedan drugog pritišću. Hladni rat je u punom jeku i nitko sa sigurnošću ne može reći kako će završiti. Bartomeuovi protukandidati na izborima Jordi Farre, Víctor Font i Lluis Fernandez-Ala zatražili su da bezuvjetno podnese ostavku.

gol expired Rakitić za drastično manju plaću prelazi u klub koji je sanjao: Sretan je on, ali i Barca divider

"Zahtijevamo trenutnu ostavku cijelog upravnog odbora. Cilj ovog prijedloga je prisiliti na ostavku trenutačne čelnike i omogućiti novoj ekipi da preuzme klub, a sve za dobrobit kluba", ističu i zaključuju:

“To je pitanje odgovornosti i dostojanstva.“

Najavili su prikupljanje potpisa sociosa kojima bi pokrenuli proces smjene klupskog vodstva. Potrebno ima je 16 tisuća potpisa, što neće tako lako prikupiti u kratkom roku.

Farizejska ponuda

Teško da će dočekati Bartomeuovu samoinicijativnu ostavku. Na brzu ostavku mogu ga prisiliti samo masovni protesti navijača. Zasad toga nema. Ili da Messi javno uvjetuje svoj ostanak Bartomeuovim odlaskom. Ne treba ni to očekivati. Jučer smo pisali kako je Bartomeu poslao farizejsku ponudu.

Procurilo je u medije kako je u jednom privatnom razgovoru s najbližim prijateljima rekao da bi otišao ako bi Messi to od njega javno zatražio. Naravno, pod uvjetom da obeća da će u tom slučaju ostati.

gol expired Drama na Camp Nouu: Beščasni predsjednik Barce poslao "prljavu" poruku, Messi mu ekspresno odbrusio divider

Lukavom Bartomeuu je jasno da Messi to najvjerojatnije neće napraviti jer bi time praktički potvrdio glasine koje širi klika s Camp Noua da zapravo on o svemu odlučuje u Barceloni i da je stoga glavni krivac za loše rezultate i cijelu krizu.

Zasad je pat-situacija, ali rasplet bi se trebao uskoro dogoditi. Teško da se ova sapunica može previše odužiti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider